HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu

Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin yeni genel başkanlığı ve Türkiye'nin 26. başbakanlığına aday olan ismi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olarak açıkladı.

**Erdoğan, genel başkan ve başbakan adaylarının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

**

AHMET DAVUTOĞLU'YLA İLGİLİ HİÇ BİLİNMEYENLER İÇİN TIKLAYINIZ!

Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Erdoğan, yerine gelecek isim için parti içinde istişarelerde bulundu. AK Parti MKYK, milletvekilleri, il başkanları gibi örgütünün temsilcilerine, “Kimi genel başkan görmek istersiniz” diye soruldu. Davutoğlu ismi kulislerde ön plana çıkarken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ismi telaffuz eden ilk resmi ağız oldu. Dün 3 saat süren MYK’nın ardından da açıklamayı Erdoğan yaptı. Erdoğan, başbaşa görüşüp, salona birlikte geldiği Davutoğlu ile yan yana oturdu. Bakanların da katıldığı toplantıda Erdoğan, özetle şunları söyledi:

HEPSİ DEĞERLİ İSİMLERDİR

“Adayımızın belirlenmesinde büyük zaman harcadık. Her arkadaşımız süreci şeffaf şekilde izlemiş, içinde olmuştur. AK Parti büyük bir aile. Bu büyük ve örgütlü teşkilat, sadece bir kişinin seçilmesi gereken bu anda sağlıklı bir şekilde o kişiyi belirlemiştir. Şunun altını çiziyorum, bütün istişare kurullarında öne çıkan isimlerin her biri bizim için değerli isimlerdir.
DAVUTOĞLU KARDEŞİM

27 Ağustos’ta AK Parti’nin olağanüstü genel kuruluna, genel başkan adayı olarak girecek arkadaşımız, Dışişleri Bakanımız, Konya Milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu kardeşimdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 62. hükümetinin başbakan adayı da belki biraz acele ediyorum ama aynı şekilde Davutoğlu’dur. Hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Yolu, yolumuz açık olsun diyor inşallah ülkemize hayırlı hizmetler yapması için rabbime dua ediyorum.

PARALEL YAPI VURGUSU

Davutoğlu’nun aday olmasında paralel yapıyla mücadele kararlılığı da önemli bir etken olmuştur. İnanıyorum ki bu mücadeleyi beraber yürüteceğiz. Çok açık net söyledim. Yani cumhurbaşkanı olmak paralel yapıyla mücadelemi asla aksatmayacaktır.

BUNUN BEDELİNİ ÖDEDİ

Bununla mücadeleyi Davutoğlu kardeşimin vereceğine inanıyorum. MİT TIR’larının önünün kesilmesinden, çok gizli toplantının dinlenmesine, yapılan yardımlardan, paralel medyada çıkan iftiralardan, birçok noktada Ahmet Davutoğlu kardeşim bunun bedelini ödedi. Paralel yapının niyetini de çok açık net gördü. Bugün, bu tercihimizle, komşularımız, tüm mazlumlar da dualarını bizlere bir kez daha göndereceklerdir. Bu tercihimizle bölgemizde ve dünyada barış dayanışmanın ne denli istendiğini de ortaya koymuş oluyoruz.”

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler