HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan, HSYK istifaları için ne dedi?

Başbakan Erdoğan, HSYK'daki toplu istifaları 'şov' olarak nitelendirdi.

Erdoğan, HSYK istifaları için ne dedi?

Erdoğan, partisinin grup toplantısında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek ile birlikte 7 üyenin istifası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

[**

**](https://www.mynet.com/ertosun-neden-istifa-etmedi-110100536572)

[**

**](https://www.mynet.com/hsykda-istifa-depremi-110100536448)

[**

**](https://www.mynet.com/hsyk-hukumete-meydan-okudu-110100536588)

GEÇ BİLE KALDINIZ

Erdoğan şunları söyledi:

Şimdi HSYK’da istifalar oldu. Hayırlısı olsun. Yani sizin elinizi tutan yok. Fakat geç de kaldınız. Bunun adı aslında dört dörtlük bir şovdur. Bu öyle bir çalıştırılmıyoruz falan bunların hepsi kuru bahane. Bugüne kadar çalıştırılıyordunuz da 14 ağustos’tan sonra mı bu iş bitti? Zaten 12 Eylül’den sonra zaten toplantı yeter sayısından uzaksınız.

Fakat siz değil miydiniz Erzurum’da meslektaşlarınızın kararlarına müdahale edenler, ani kararlar alan siz değil miydiniz? Orada rahat çalışıyordunuz? Şimdi ne oldu da bizi çalıştırmadılar diyorsunuz? 7 kişinin içinde Adalet Bakanı’mla müsteşarı mı sizi engelledi? İşinize geldiği zaman bu çalışmaları yaptınız?

Deyin ki bizim Yargıtay’da Danıştay’da işimiz var. Oraya adaylıklarımız var onun için ayrılıyoruz deyin. Sayın başkenvekilinin 53 günü kalmış, diğerinin 2-3 günü kalmış.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler