HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: IŞİD demiyorum DEAŞ diyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde katıldığı konferansta konuştu.

Erdoğan: IŞİD demiyorum DEAŞ diyorum

Erdoğan'ın IŞİD'den 'DEAŞ' diye bahsetmesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı "Dikkat edin IŞİD'i de kullanmıyorum, DEAŞ'ı kullanıyorum. Çünkü bunlar terör örgütüdür" dedi.

Fransa Dışişeleri Bakanı Fabius da daha önce, İslamı çağrıştırdığı için 'IŞİD' yerine 'DAESH' kelimesini tercih ettiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri şöyle:

ESAD BANA GÖRE TERÖRİST

-(Suriye'deki gelişmelere ilişkin) ''Bu katliama karşı dünyanın bir defa konvansiyonel-kimyasal silah ayrımını çok dikkatli yapması lazım. Bunun toplanmasını sağlayabilirsiniz, teşvik edebilirsiniz ayrı mesele. Ama konvansiyonel silahı da kullanıyorsa oradaki devlet terörünü estiren kişi -ki bana göre bir teröristtir- ortada bir devlet terörü vardır, bu kişiye karşı ulusların birleşip bir defa adalet divanına mı gider, nereye giderse bunun oraya götürülmesi lazım.

-İslam anlamı barış olan Sin kelimesinden türemiştir. Anlamı barıştan türeyen bir din asla teröre detek vermez. DEAŞ bir terör örgütüdür. Dikkat ederseniz IŞİD demiyorum. Çünkü bu bir terör örgütüdür.

-Kobani niye böyle bir stratejik konuma getirildi? Petrol mü var, altın mı var? Neden acaba Kobani? Bunun üzerinde durmak gerekir.
Bugün Kobani'yi bombalayan koalisyon güçleri... Bakın dosta acı söyler.. Hama vurulmuştur sesleri çıkmamıştır, Humus vurulmuştur sesleri çıkmamıştır. Bütün bunlara ses etmezken Türkiye'nin sınırındaki Kobani'yi niye stratejik konuma taşıdırlar? 10 bin km öteden gelip niye stratejik konum atfediyorsun? 200 bin insan oradan çıkmış durumda. Boş bir Kobani var.

-Bizim DEAŞ'a destek verdiğimizi iddia ediyor. Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman bu tür örgütlere destek vermemiştir.

-Bir baktık ki Amerika'nın verdiği silahlar tamamiyle DEAŞ'ın (IŞİD) eline geçti. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Şu anda o silahlarla Irak'ın yüzde 40'ı işgal edilmiş durumda.

-PYD bir terör örgütüdür. Kobani'den sivil halk Türkiye'ye geçmiştir.

-Batı'nın Ortadoğu'ya çifte standardı vicdanları yaralıyor. Bu sona ermediği sürece bu tahribat artacaktır.

-100 yıl önce 1- Dünya Savaşı ardından Ortadoğu'da çizilen sınırlar dikişlerini patlatarak küresel sorunlara dönüşüyor

ÇÖZÜM SÜRECİNE EN BÜYÜK SALDIRI

-Çözüm sürecine yönelik son 2 yılda en büyük saldırı Kobani bahanesiyle geçtiğimiz haftalarda sergilendi.
ERMENİSTAN'LA İLİŞKİLER VE 1915 OLAYLARI

-Türkiye'ye yapılan bir haksızlık da 1915 olaylarıdır. İdeolojik yaklaşımdan uzak ele alınamamıştır. 1915 olaylarını bırakılım tarihçilere, gerekli çalışmayı yapsınlar. Biz arşivlerimizi açtık.

-Ermenistan ile farklı bir boyutta ilişkilerimizi geliştirmek için adım atan, elini uzatan yine biz olduk. Ancak bizim iyi niyetimiz maalesef karşılık bulmadı. 2015'te yani 1915 olaylarının yıl dönümünde biz gerçeklerin anlatılması, dünyanın gerçekleri dinlemesi için yoğun gayret göstermeye devam edeceğiz. Hiç kuşkusuz bu meselede kurgulanmış tarih, ideolojinin esaretinde tarih ya da siyasetin malzemesi olmuş tarih değil, gerçek tarih kazanacaktır. Fransa'nın bu konularda da sağ duyunun, aklı selimin, gerçeğin yanında duracağına inanıyorum.

İRAN MEZHEBİ TAASSUP İÇİNDE

-Irak ve Suriye konusunda İran ve Türkiye işbirliği başarısını gösterebilseydi Batı'ya hiçbir iş düşmeyebilirdi. İran'ın Suriye'de de mezhebi taassup içinde olduğunu görüyoruz

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler