HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Kenarda beklemem elbette düşünülemezdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting yapmasını eleştiren muhalefete yanıt verdi: "Bu süreçte bir kenarda beklemem elbette düşünülemezdi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin Olağan Genel Kurulu Toplantısı'na katıldı. Konuşmasında başkanlık sistemi ve yeni anayasa vurgusu yapan Erdoğan, ''7 Haziran'da Türkiye hayati bir seçim yaşayacak. Bu süreçte bir kenarda beklemem elbette düşünülemezdi. Ülkem için görüşlerimi seçim döneminde de ifade ediyorum, etmeye de devam edeceğim'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

KENARDA BEKLEMEM ELBETTE DÜŞÜNÜLEMEZDİ

7 Haziran seçimlerinde Türkiye hayati bir seçim yaşayacak. Seçim sonuçlarının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.
Bu süreçte bir kenarda beklemem elbette düşünülemezdi. Ülkem için görüşlerimi seçim döneminde de ifade ediyorum, etmeye de devam edeceğim.

HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİ İÇİN DEĞİL...

Herhangi bir siyasi parti için değil Türkiye için ne düşünüyorsam onu söylüyorum.
Aldığım sorumluluğun hakkını yerine getirmekle mükellefim. Milletim bana bu yetkiyi bunu için verdi.

BAŞKANLIK İHTİYAÇ

Önümüzdeki dönemin yeni Türkiye’nin inşası için önemli olduğunu düşünüyorum. Başkanlığa ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Yeni anayasa bir zorunluluk haline geldi

KİM BAŞKAN OLUR ONU RABBİM BİLİR

Yarın başkanlığa geçildiğinde kim ölür kim kalır. Kim başkan olur onu Rabbim bilir. Benim sorumluluğum meselenin gündeme gelmesini ve tartışılmasını sağlamaktır. Biz model olarak demek ki en ileri ülkeler bunu uyguluyorsa biz sistemimizi idari anlamda reforme etmek zorundayız. Çekinmeyelim, korkmayalım bu fikirler tartışılsın.

Ama birileri başkanlığa geçildiğine biz iktidar olamayız diye başkanlığa karşı çıkıyor. Sıkıntı buradan geliyor. Her ay zaten Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Küliyesi’nde bilim adamları, medya mensupları, STK’larla kendileriyle ilgili veya farklı konularda müzakereler yapıyoruz. Ermeni meselesini, Çanakkale’yi konuştuk dün. Onu müzakere etik. Ne mesajlar vermeliyiz, nerelerde eksikliklerimiz var.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler