HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan noktayı koydu: Darbeciler tulum, teröristler ceket pantolon giyecek

Malatya'da toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde konuşulan 'tek tip elbise' tartışmalarıyla ilgili 'Tek tip kıyafet, badem içinin koyusu bir renk olacak. Bir tulum olacak bir de ceket pantolon olacak. Darbeciler tulum, teröristler pantolon ceket giyecek' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da toplu açılış töreninde halka hitap etti. FETÖ ve terör sanıklarının giyeceği tek tip elbiseye ilişkin detayları açıklayan Erdoğan, "Renk olarak badem var ya badem, badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Bir tulum olacak, bir de ceket pantolon olacak. Bunların bir kısmı diyelim ki darbeciler tulum giyecek, diğerleri de yani teröristler ceket pantolon giyecek" dedi. Erdoğan, Suriye'deki terör faaliyetlerine ilişkin olarak da "Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

İhanet girişimi duyulduğu andan itibaren darbecilerden buraları koruyan Malatyalılar Battal Gazi'nin torunu olduğunu bir kez daha kanıtladılar. 16 Nisan halkoylamasında yüzde 70 gibi oy oranıyla evet diyerek Anayasa değişikliğini kabul eden Malatyalı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Malatya'nın 2019'a hazır olduğunu görüyorum. Malatya bugüne kadar bizi hiç mahcup etmedi. Biz de inşallah mahcup olmayacağız. Cumhurbaşkanlığım döneminde dördüncü defa Malatya'ya gelmenin sizlerle beraber olmanın memnuniyeti içindeyim.

"MALATYA KAYISISI TESCİLLİ"

Malatya kayısısı 7 Temmuz 2017 tarihinde AB tarafından coğrafi işaret olarak tescillendi. Dünyanın her yerinde Malatya kayısısı koruma altında. Buranın kayısısına Malatya dışında kimse sahip çıkamayacak. Bu tescil işlemlerini zamanında yapamadığımız için pek çok ürünümüze başkaları sahip çıktı.

Türkiye olarak her yönden saldırı altındayız.

"TEK TİP ELBİSE İKİ ŞEKİLDE OLACAK"

Şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz. Fakat bu tek tip elbise renk olarak badem var ya badem... Badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Bir tulum olacak bir de ceket pantolon olacak. Bunların bir kısmı darbeciler tulum giyecek. Diğerleri de diyelim teröristler ceket pantolon giyecek. Artık istedikleri gibi giyinip gelmek yok. Şovlarını bu şekilde yapacaklar.

Duruşmalarda soytarılık yapıyorlar. Yaptıkları ihanetin karşılığı olan cezaları alıp hükümlü olarak gittiklerinde pişmalık da fayda etmeyecek.

"ACI AKIBETLERİ İLE BAŞ BAŞA KALACAKLAR"

Bugün hala onlara (FETÖ sanıkları) el altından moral ve belki de destek verenler yakında emin olun birer birer ortadan kaybolacaklar. İşte o zaman şimdi mahkemelerde şov yapan bu hainler göreceksiniz acı akıbetleri ile baş başa kalacaklar. Üzüntüm odur ki kendileriyle birlikte ailelerinin de mahvına bunlar yol açacaklar. Dört duvar arasında çürürken bütün bunları düşünecek çok zamanları olacak. Darbeyi milletimizin gücüyle engelleyen Türkiye, darbecilerin cezalarını da hukuk devleti sınırları dahilinde verecektir.

"YENİ VE ÖNEMLİ ADIMLARIMIZ OLACAK"

Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak.


En Çok Aranan Haberler