HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan, Obama ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki saldırıda 'aktif rol oynayan' 3 kişinin bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bu kişi YPG, PYD’nin silahlı kolu. Olayı örgüt olarak üstlenmeseler de YPG ve PYD olduğu tespitindeyiz" dedi. Cumhurbaşkanı bu akşam 17:00'de ABD Başkanı Obama ile de görüşeceği bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreni sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ankara saldırısı ile ilgili ABD'den gelen açıklamalar hakkındaki yorumu sorulan Erdoğan, bugün saat beşte ABD Başkanı Obama ile görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanının açıklamalarından satırbaşları:

"Şu anda gözaltına alınan 14 kişiden , 2 isim var. Bu 3’e çıktı dün itibariyle. Asıl aktif rol oynayanlar bunlar. Bu kişi YPG, PYD’nin silahlı kolu. Olayı örgüt olarak üslenmeseler de YPG ve PYD olduğu tespitindeyiz. Yargı farklı bir yere gider mi, ama savcılarımızın fikirlerini de aldık."

"Batı'nın anlamamakta direnmesi bizi üzmektedir. Çünkü birçok belgeleri, bilgileri biz kendilerine aktardığımız halde, örneğin bir PKK'yı Avrupa Birliği, Avrupa terör örgütü olarak ilan etmiştir ama şu olayda dahi, dikkat edin terör örgütlerinin adını vermemektedir. Sadece terör örgütü olarak geçiştirmektedir.

Ben bu konuda yani bizim yanımızda olmaları, yaklaşım itibariyle güzel olabilir, hoş olabilir ama bu neticeye varacak bir şey değildir. Bizim yanımızdasın da niçin PKK, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından kalkıp terör örgütü olarak ilan edilirken PYD'yi, YPG'yi hala terör örgütü olarak niye ilan etmiyorsun, kalk bunları da ilan et. Daha ne istiyorsun bizden, belge, bilgi ne istiyorsan bunları sana veriyoruz."

"Aydın müsvettleri şimdi çıktı…. Benim milletimin bunlara tavrı olması lazım. Vatanına, milletine saldırıları var ama bu saldıryı yapanlara karşı nasıl bildiri yayınlıyorlar. Siz benim yanımızda olsanız ne yazar, olmasanız ne yazar."

"Şunu özellikle seslendiriyorum bu adamların hiçbirinin dikili taşları yok. “Şu kadar öğrenci yetiştirdik” İşte yetiştirdiğiniz öğrenciler bunları yapıyor. Şimdi istediğinizi yapamıyorsunuz ondan kuduruyorsunuz."

"Beni Kirby ile muhatap ederseniz yazık olur. Saat 5’te Obama ile görüşmemiz olacak. Kerry YPG’nin yaptığı yanlışları Dışişleri Bakanı ile yaylaştı. Demek ki bazı yanlışları görüyorlar. Paylaştıkları silahların nerede paylaştığını görün. 3 uçak silah dolusu silah geldi. Yarısı DAEŞ’e yarısı YPG’ye gitti."

"Biz bu koridorun oluşturulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu top atışlarımız buna yöneliktir ve bu devam edecek. Asla tribünden izleyicisi olmayacağız."

" (Teröre karşı Meclis bildirisini HDP'nin imzalamaması) 3 parti bu hayinlere karşı birlik sağlıyor ama terör örgütünün parlamentodaki temsilcisi konumundaki parti imza koymuyor. Şu anda bunlar şu üstü yakalanmıştır. Burada kalkıp da bu partinin imza koyması suçüstü yakalanmasıdır. Kandil güdümündeki bu partiyi artık herkesin görmesi lazım. İşte bu 200 aydının da bunları görmesi lazım ama gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler