HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: Önce haddini bileceksin, haddini

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Hatay'da düzenlediği mitingde konuştu. Hatay mitinginin ardından Ankara'ya gelen Erdoğan, burada da vatandaşlara seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sen hangi yüzle Tayyip Erdoğan'a 'hain' diyecek cüreti kendinde buluyorsun, hangi yüzle? Önce haddini bileceksin, haddini. Eğer sende zerre kadar onur varsa, dürüstsen, samimiysen bu ülkeden 99'da kaçıp gittiğin Türkiye'ye dön gel. 'İnzivaya çekildim' diyor. Pensilvanya inziva yeri mi?” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, ANKARA MİTİNGİNDE KONUŞTU (2) (VİDEO)

BAŞBAKAN ERDOĞAN, ANKARA MİTİNGİNDE KONUŞTU (3) (VİDEO)

Başbakan Erdoğan, Ankara mitinginde yaptığı konuşmada, CHP'nin büyükşehir belediyelerine karşı çıktığını dile getirdi. Başbakan Erdoğan, "Bunlara sorsan, ‘olur mu canım, Büyükşehir Belediyesi Çubuk'a nasıl hizmet götürecek. Şereflikoçhisar'a nasıl hizmet götürecek. Bala'ya nasıl hizmet götürecek?' Bunu söylerler. Çünkü belediyeciliği bilmiyorlar. Karşı çıktılar. Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler ama başarılı olamadılar. Belediyecilik bizim işimiz. 1994'te ben İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum, Melih Bey de Ankara'ya. O günden bugüne hala buradaki ilçelere, büyükşehire dahil olmadıkları halde buradan hizmet veriyor. Niye? Bu bir dert ya, bu bir aşk ya, bu bir sevda ya. Sevdanız varsa bunları yaparsınız. Aşkınız varsa bunları yaparsınız. Aşk yoksa, sevda yoksa bunlar olmaz” diye konuştu.

Ankara'yı bir demiryolu endüstrisi merkezi haline getirmek için yerli yabancı yarımcı ortaklığıyla metro araçları üreten bir fabrika kurduklarının altını çizen Başbakan Erdoğan, Ankara-Karadeniz mevcut demiryolu bağlantısını modernize edeceklerinin müjdesini verdi.

"ANKARA'DA DEVAM EDEN DEMİRYOLU PROJELERİNİN BEDELİ 3 MİLYAR LİRA”

Ankara'da devam eden demiryolu projelerinin bedelinin 3 milyar lira olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, Ankara'daki metro hatlarını bir bir açtıklarını ve Keçiören-Tandoğan metrosunun inşaatının devam ettiğini belirterek, yıl sonunda hizmete açılacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, Ankara'da raylı sistem çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, yeni projelerinde hayata geçirileceğini söyledi.Kızılay'dan Esenboğa Havalimanı'na giden Ulus, Siteler, Kuzey Ankara Projesi ve Pursaklar'ın da güzergahının bulunduğu 29 kilometre uzunluğundaki metro hattı projesi olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "İnşallah, bu projeyi de biz hayata geçireceğiz” dedi.

"ANKARA'YA DA ÇILGIN PROJE”

"Bu CHP'nin Ankara'ya verebileceği bir şey yok. Oyuna gelmeyelim, el ele verelim” diyen Başbakan Erdoğan, "Aman ha, başkentimizi istismarcılara kaptırmayalım. Bütün parklarıyla, bahçeleriyle, güzellikleriyle, hele hele şimdi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın o dev bir kanal dediği, Kanal İstanbul'da bir çılgın proje, şimdi de Ankara'da bir çılgın proje. Adeta İstanbul Boğazı'nın bir benzerini, sanal olarak burada inşallah hayata geçirmenin adımı atılacak. Bunun da Ankara'mıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

"PARALEL YAPININ DERSHANELERİNDEN ÇOCUKLARINIZI ALINIZ”

Konuşmalarına paralel devlet ile devam eden Başbakan Erdoğan, vatandaşlara çocuklarını paralel yapının dershanelerinden almalarını istedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın cumartesi ve pazar günlerinde ücretsiz olarak takviye kursları vereceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bunların okullarından da çocuklarınızı alınız. Devletin okulları bize yeter. Sakın ha bunların gazetelerini, bunların yandaş gazetelerini de okumayınız, gazete mi yok? Sabah, akşam bu ülkede Başbakanına küfreden, bakanlarına küfreden bu kadar hizmetleri görmeyen insanlara.Artık ben bunlara verilen destekleri konuşmak istemiyorum sadece 'yazıklar olsun' diyorum. Ama şunu unutmayın kişi sevdikleriyle beraber haşrolunacaktır. Pensilvanya, sen de Kılıçdaroğlu ile beraber haşrolunacaksın, onunla beraber. Çünkü bu attığınız iftiralar. Sen hangi yüzle Tayyip Erdoğan'a 'hain' diyecek cüreti kendinde buluyorsun, hangi yüzle? Önce haddini bileceksin, haddini. Eğer sende zerre kadar onur varsa, dürüstsen, samimiysen bu ülkeden 99'da kaçıp gittiğin Türkiye'ye dön gel. 'İnzivaya çekildim' diyor. Pensilvanya inziva yeri mi? Bak Hacı Bayramı Veli Ankara'da inzivaya çekildi sen de Ankara'da çekilseydin, Bursa'da çekilseydin, Kayseri'de, Konya'da çekilseydin, memleketin Erzurum'da çekilseydin. Bunları istemedin, Mekke'de çekilseydin, Medine'de çekilseydin. Pensilvanya'da inziva, geç o işi geç. Bunlarda her yol var ama uyanık olacağız. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. İlim, ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır. Bu ilim erbabı, biz çok ilim erbaplarını gördük. Meleklerin içinde de en önemli ilim erbabı vardır. İlim farklı bir şey ilim olmak, alim olmak, ilim erbabı olmak ama hepsinden öte arif olmak. Budur asıl olan” ifadelerini kullandı.

"CHP'Yİ DESTEKLEYEN BU PENSİLVANYA'YA 30 MART'TA HESABI SİZ SORACAKSINIZ”

Kendi kızlarının başı örtülü oldukları için katsayı sebebiyle Türkiye'de okuyamadıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Pensilvanya'daki zat ‘başörtülerinizi çıkarın, başörtüsü furuattandır' dedi. Ama sen, 28 Şubat öncesinde böyle söylemiyordun. 28 Şubat'ta ödüller yağdırmaya başladın, bunları biliyoruz. Bizim bu kızlarımız, çile çektiler 15 yıl. Şimdi artık başörtülü olarak da okuyabiliyor mu? Üniversiteye girebiliyor mu? Katsayı sorunu var mı? Ayrımcılık var mı? Başı açık, başı örtülü yan yana okuyor mu? Birlik bu, normalleşme bu, kardeşlik bu. Ne çile çektirdiniz ama tutmadı, bozuldu bu oyun. İnşallah el ele vereceğiz, imam hatipleri, meslek liseleri el ele, omuz omuza inşallah. Düz liselerde Kur'an-ı Kerim okunabiliyor. Peygamberimizin hayatı okunabiliyor. Pensilvanya'daki zat, bunlar mı seni rahatsız etti? İmam hatiplerin açılması mı seni rahatsız etti? Nasıl vereceksin sen bunların hesabını. Onun için CHP'yi destekleyen bu Pensilvanya'ya 30 Mart'ta hesabı siz soracaksınız" diye konuştu.

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler