HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: "Sanatçı dostlarıma sesleniyorum"

Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa mitinginde, vizyon belgesini açıkladığı toplantıya katılan sanatçılara yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen mitingde halka seslendi.

Erdoğan, konuşmasında 'Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi'ni açıkladığı toplantıya katılan sanatçılara yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Nazım Hikmeti sürgüne gönderen CHP''ye bunlar ses çıkartamazlar. Ama cumhurbaşkanı adayının toplantısına gelen sanatçıyı alçakça, edepsizce, terbiyesizce linç etmeye çalışırlar" diyen Erdoğan, "Sanatçı kimsenin kölesi değil" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Vizyon belgemizle ne dedik, demokrasi, normalleşme, refah toplumu, öncü Türkiye. 2023'e kadar çok çalışacağız ve standartları yükselteceğiz. Aktif dış politikamızı sürdüreceğiz.

Bir genç kız başörtüsüyle okusaydı ne olurdu, bundan kime ne? Bir anne evladıyla Kürtçe konuşsa ne olurdu? Türkiye yoksulluk içindeydi bunlar ezan Türkçe mi Arapça mı olsun, bunu konuştular.

Yol, hastane, okul yoktu... Bunlar başörtü ile uğraştılar. Bunlar Şivan Perver'i yasakladılar. Köylerin gerçek isimlerini yasakladılar. Biz geldik yasakları ortadan kaldırdık. Türk de Kürt de Arap da insan dedik. Kendilerini ifade edecekler kültürlerini koruyacaklar dedik. Benim yavrularım imam hatip mezunu. Ama burada okuyamadılar. Biri kat sayıdan, diğerleri başörtüden.

Burada başörtüsüyle okuyamadı, Amerika'da okudu. Şimdi başörtülüler okuyabiliyor, çalışabiliyor. Ülke bölündü mü? 1.5 yılı geçti dağlarımızdan acı haber almıyoruz. Anneler ağlamıyor ama hala ağlatmaya uğraşanlar var. Yavruları annelerinden kopartmak isteyenler var ama anneler artık eski anneler değil.

Diyarbakır'da anneler 'bizim çocuklarımızı alamazsınız' diyor. BDP'den ses var mı? Hani demokrasi? Ne diyorlar 'biz Kürtlerin temsilcisiyiz.' Siz benim Kürt kardeşlerime ne hizmet verdiniz?

Şimdi ne yapıyorlar? İstanbul'da bizim vizyon toplantımıza katılan sanatçılara sosyal medyadan linç uyguluyor. Bu CHP, HDP, MHP hep birlikte.

Nazım Hikmeti sürgüne gönderen CHP''ye bunlar ses çıkartamazlar. Kemal Tahir'i, Sabahattin Ali'yi zindanlarda çürüten CHP'ye tek laf etmezler. Ama bir sanatçı cumhurbaşkanı adayının toplantısına gelirse alçakça, edepsizce, terbiyesizce linç etmeye çalışırlar.

Niye cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ın vizyon toplantısına katıldığı için. Ancak artık bu devirler geçti. Sanat kimsenin elinde değil, sanatçı da kimsenin kölesi değil. Ben sanatçı dostlarıma, kardeşlerime sesleniyorum: Artık eski Türkiye'de yaşamıyoruz.

Size bu hakaretleri yapanların hepsi o hakaretleriyle baş başa kalacaktır. Siz de onurunuzla sanatınızla bu ülkenin geleceğine yön vereceksiniz, buna sahip çıkacaksınız.

Spor, fikir hayatı, medya kimsenin tekelinde değil. Demokrasi, özgürlükler kimsenin tekelinde değil. İsteseler de istemeseler de yeni Türkiye kuruluyor. Bunu da hazmedecekler, milli iradeyi milletin her alandaki iktidarına er ya da geç uyacaklar."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler