HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan: 'Zil takıp oynayacaklardır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe'de Hacı Fatma Fitnat Hanım Camii ile Sancaktepe Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'nin açılış törenlerine katıldı.

İstanbul Sancaktepe'deki açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa Birliği toplanmışlar bir toplantı yapmışlar. Ve o toplantıda müzakerelerin dondurulmasıyla ilgili bir karar almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar almasan ne yazar. Siz zaten 53 senedir bu kararları alıyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe'de Hacı Fatma Fitnat Hanım Camii ile Sancaktepe Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'nin açılış törenlerine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Avrupa Birliği toplanmışlar bir toplantı yapmışlar. Ve o toplantıda müzakerelerin dondurulmasıyla ilgili bir karar almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar almasan ne yazar. Siz zaten 53 senedir bu kararları alıyorsunuz. Bu karara ellerini kaldıranlar 'hayır' diyenler, 'evet' diyenler; sayıya bakıyorsun 'hayır' diyenler 36 tane, 'evet' diyenler maşallah baya da fazlaymış. Bak hani diktatör dediğiniz bir Erdoğan var ya evet bu Erdoğan bu zihniyete karşı diktatördür. Ama samimi olanlara karşı müşfiktir, merhametlidir" dedi.

"ZİL TAKIP OYNAYACAKLARDIR"

"Amerika'da seçim oldu. Amerika'daki seçimde Trump'a diktatör diyorlar. Ya siz hani demokrattınız. Demokratlar sandıktan çıkana inanmaz mı? Sandıktan böyle bir netice çıktığına göre şimdi Trump niye diktatör oldu" diyen Erdoğan, "Ya durun bakalım daha çalışmadı bir çalışsın. Biz Amerika'nın içişleri karışmayız, bizi enterese etmez. Peki İngiltere'dekilere ne oluyor, Avrupa'nın değişik yerlerinde olanlara ne oluyor. Bunları anlamak mümkün değil. Bunlar tatlı su demokratıdır. Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar dürüst değildir. Bunlar darbecileri kırmızı halılarda karşılayanlardır. Biz ise darbecileri indirdiğimiz için bundan rahatsız oluyorlar. Eğer darbeciler 15 Temmuz'da başarılı olsaydı var ya bunlar Avrupa'nın meydanlarında zil takıp oynacaklardır" ifadesini kullandı.

"MİLLET DERSE Kİ BİZ İDAM İSTİYORUZ..."

Meydandan "İdam isteriz" sloganlarının yükselmesi üzerine Erdoğan, "İşte şimdi siz idam istiyorsunuz ya. İdam isteyince beyefendiler rahatsız oluyor. Avrupa'dan geliyorlar ya, geldikleri zaman konuşuyoruz. Diyorum ki demokrasi nedir; milletin iradesine, sandığa saygı duymaktır. Millet derse ki biz idam istiyoruz... 248 şehit vermiş, 2 bin 193 gazisi var ya. Ben 'idam istiyorum' derse ve parlamentoya gelirse parlamentodan da bu geçerse, bana da gelirse ben de bunu onaylarım diyorum. Diyorlar ki ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi reddeder. Beni orası ilgilendirmez diyorum. Çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin çok kararlar var biz tanırız diyorum, biliriz. Kardeşlerim bu millet asildir, bu milletin iradesi herkesin duyması gereken bir iradedir. Onlar isteseler de istemeseler de karar sizin kararınızdır. Benim mehmetçiğim şehit olacak, bunların umurunda değil. Benim 248 vatandaşım şehit olacak bunların umurunda değil. Benim ülkem yakılıp yıkılacak bunların umurunda değil. 1 günde 53 kardeşimiz Güneydoğu'da Kürt kardeşimiz öldürülecek; öldüren Kürt, talimatı veren Kürt bunlar utanmadan halen onları savunacak. Şimdi ben Batı'ya sesleniyorum; bu ülkeden kaçıp giden teröristleri Brüksel Meydanı'nda konuşturan, nutuk attıran siz değil misiniz? Bunların elinde hastane raporu var biliyor musunuz? Avrupa'dan rapor almışlar. Bunların raporları da sahte. Raporlu olanın meydanda ne işi var ya, meydanda gelip konuşuyor. Ve bütün bunların yanında bir başka adım da şu; bunlarla bizi tehdit ediyorlar" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler