HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'a B ve C planları soruldu

Başbakan Erdoğan, TBMM'de basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın, çıkışta kendisini bekleyen 2.33 metre boyundaki Ramazan'la karşılasması renkli görüntülere sahne oldu.

Erdoğan'a B ve C planları soruldu

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Bakanlar Kurulu'nda yaptığı sunum ve faiz politikalarıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Bakanlar Kurulu'na yaptığı sunum rutin bir çalışma. Faiz noktasındaki yaklaşımlarını asla olumlu bulmuyorum. O yaklaşımı kabul etmiyorum. Bu konudaki şeyleri zaten kendilerine tarafımızdan da iletilmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Önümüzdeki aydan itibaren düşecek yaklaşımları söz konusu. Bunu göreceğiz. Faiz düşerse enflasyonun düşecek, düşmezse de enflasyon yüksek rakamlarda seyredecek. Şu anda piyasa faizleriyle Merkez Bankası faizleri farklılık arz ediyor. Bu bir şeyi ortaya koyuyor; faiz doğru orantılıdır enflasyonla. Diğerlerinin hepsi tali sebeplerdir. Bunun bir numaralı sebebi faizdir. Biz devletin borçlanma faizini yüzde 63 ile aldık, o zaman enflasyon otuzdu. Biz faizi gerilettikçe, çektikçe ne oldu, faiz düştükçe enflasyon düştü. Faizde tek haneliye geldik, enflasyonda tek haneliye geldik. Hata reel faiz bir ara sıfır oldu. Bu da bundan dolayı. Eğer faiz o zaman yüksek olsaydı enflasyon yüksek olacaktı ve biz 4.60'a inmiştik faizde. 4.60'a indiğimizde enflasyon neydi? Geçen Mayıs'taki gezi olaylarıyla birlikte bir de Ocak'taki 5 puan artış faizi tahrik etmiştir, körüklemiştir. Temenni ederim ki yeni adım atılır" dedi.

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarla ilgili B ve C planlarının ne olduğu sorusuna ise Erdoğan, "Bu tür yapılacak şeyler söylendiği zaman buradan netice alınabilir mi? Tüm bu süreç şu anda güvenlik güçlerimiz tarafından takipte, olayın bir çok boyutu var. Onların hazırlıkları içerisindeyiz. Hazırlıklarla birlikte hem parlamento hem parlamento dışı bütün adımlar bu noktada atılmış olacak" dedi.

Erdoğan, çıkışta kendisini bekleyen 2.33 metre boyundaki Ramazan Akgiyik'le sohbet etti, iş talebini dinledi. Akgiyik'in iri cüssesi büyük dikkat çekti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler