HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan’a kötü haber! Adaylığı doğduğu semti böldü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklaması Kasımpaşalıların aklını karıştırdı.

Erdoğan’a kötü haber! Adaylığı doğduğu semti böldü

Milliyet'in haberine göre, Erdoğan’ın doğum yeri Kasımpaşa’nın bazı sakinleri adaylığı sevinçle karşılarken bazıları ise biraz endişeli...

Kasımpaşa’da kasaplık yapan Halil Sever, Erdoğan’ın adaylığına sevinenlerden. “Bence aday olması çok iyi oldu” diye söze başlayan Sever, başkanlık sistemini de desteklediğini söylüyor:

“Başkanlık sistemi de gelecek büyük ihtimalle ki ben başkanlık sistemini de desteklerim. Bence tek kişi tarafından yönetilmek daha iyi...”

Hilal İnan da Sever gibi düşünen Kasımpaşalılardan. İnan, cumhurbaşkanlığı için Erdoğan’a oy vereceğini belirterek,“Çünkü onu seviyorum. Sanırım buralı olduğu için bir gönül bağı var” diye konuştu.

DÜŞ KIRIKLIĞI YAŞAYANLAR

Kasımpaşa’da bir de hayalkırıklığı yaşanlar var. Bugüne kadar Erdoğan’a oy verdiğini söyleyen Mehmet Dinç ve soyadını vermek istemeyen Ahmet cümlelerine, “Hep Erdoğan’a oy verdim ama” diye başladılar. Bir eczanenin önünde oturup, soluklanırken konuştuğumuz Dinç, “Ben Kasımpaşalıyım, Erdoğancıyım ama Erdoğan’a oy vermem” dedikten sonra şunları ekledi:

“Artık vermem çünkü emekliyi görmedi, emekliye hiç vermedi. Erdoğan’dan vazgeç, diğerlerine devam.”

Kasımpaşa’da destekleyenler kadar Erdoğan’a oy vermeyeceğini söyleyenler de var. Hatice Dalfidan, “Ülkeye en faydalı olacak olan gelsin. 40 sene boyunca her partiye oy verdim, denemediğim kimse kalmadı. Son seçimlerde de CHP’ye oy verdim, yine CHP’den biri olsa ben daha memnun olurum” diye konuştu.

Niyazi Arslantaş da adaylığı desteklemeyenlerden... Dükkanının önünde otururken konuştuğumuz adını söylemek istemeyen bir esnaf ise, “Ben Erdoğan seçilsin istiyorum. Ülke özellikle son 3-5 aydır çok fazla gerildi. Belki seçilirse, biraz olsun rahatalarız diye düşünüyorum” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler