HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan AB müzakereleriyle ilgili kritik mesaj: Çıkın mertçe söyleyin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Almanya krizi ile yükselen 'AB müzakerelerinin dondurulması' çağrılarına ilişkin, Avrupa birliği'ne "Kendilerine şunu söylüyorum. Türkiye'nin AB ile mevcut ilişkisine tahammül edemiyorsanız çıkın bunu mertçe söyleyin ve gereğini yapın" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ile yaşanan gerilime ilişkin ''Gece gündüz Türkiye ile partimle şahsımla yatıp kalkan siyaset tarzının AB ülkelerine kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Gün ola harman ola bu şahıslar benim yüzüme nasıl bakacak?'' dedi.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKAN SATIRLAR:

"BİZE HESABİ DEĞİL HASBİ OLANLAR LAZIM"

Hasan Ali Tütüncü kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Tütüncü kardeşimizin anısı daima yaşayacaktır. Gelin hep birlikte ruhuna birer fatiha okuyalım. Kongre takvimimiz sürüyor. Belde kongrelerimiz bitti. Şimdi ilçelerde süreç devam ediyor. Likayatlı isimlerin göreve gelmesine öncülük etmeliyiz. Samimiyet, sadakat, ahlak ve liyakat ölçülerinden taviz vermeden yapacağımız isabetli tercihlerle güçlü ilçe teşkilatları kuracağımıza inanıyorum. Bize hesabi değil hasbi olanlar lazım. Eğer hesap adamı olursa çökeriz. Hesap adamı olursa çökeriz, hasbi olursa kaleleri düşüre düşüre yolumuza devam ederiz.

"TARİH BUNUN FATURASINI AK PARTİ'YE KESER"

Mart-Kasım 2019 bizim için çok önemli seçimler. En küçük bir leke, sızma, zayıflamaya izin vermemeliyiz. Ülkemize yönelik saldırıların dozu her geçen gün artıyor. Terör örgütleri bir yandan çeşitli ülkeler bir yandan siyasi, ekonomik yandan saldırıyorlar. Bu saldırılara karşı mücadele etme sorumluluğu iktidar partisi olarak bizim yani AK Parti kadroların üzerindedir. Kimseye suç yükleyemeyiz. Bunun faturası tarih tarafından bize kesilir. Onun için çok hassas olacağız, dikkatli olacağız.

"ANA MUHALEFETİN DİLİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DİLİ İLE AYNI"

Mevcut durumumuz asla bizleri şımartmamalı. Türkiye'nin kaderi ile AK Parti'nin kaderi bütünleşmiştir. Biz tökezlersek Türkiye'nin de sıkıntıya düşeceğini hep beraber gördük. Ana muhalefet partisi programı ile milletimizin gönlünü kazanarak iktidara gelmek yerine AK Parti ile Türkiye'nin de kaybetmesi pahasına yönetimi ele geçirme hesabı yapıyor. Dil normal bir muhalefet dili değil. Şu anda Almanya'daki iktidar muhalefet mücadelesindeki ortak payda Türkiye'ye, Erdoğan'a saldırmak. Burada da ana muhalefetin dili terör örgütünün dili ile aynı. Tavırlar aynı. Benim milletim bunu Allah'ın izni ile yutmaz.

Milletimiz kendisi ile birlikte çocukları ve torunları için de aydınlık bir gelecek tasavvur ediyor. Bunu ana muhalefet partisinin hayata geçiremeyeceğini de çok iyi biliyor. AK Parti 15 yıllık iktidarını milletimizin kendisine mecburiyetine değil, 81 vilayeti ile, 80 milyon insanı ile ülkenin tamamına yaptığı hizmete borçludur. Daha çok icraat yaparak desteği daha da yukarılara çıkarmanın gayreti içinde olmalıyız. Bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa, başta bakan arkadaşlarım olmak üzere bunların hepsini kenara koymamız lazım. Bakanlarımızın bu konuda kararlılığı çok önemli. Engel mi oluyor, kenara koyacağız.

Candan da olabilir, yandan da olabilir, kim olursa olsun. Biz bunları hemen derdest etmek suretiyle temizleye temizleye yolumuza devam edeceğiz. Onun için kararlılığımız büyük önem arz ediyor. Sadece fiziki inşa değil, gönüllerin inşa ve ihyası fiziki inşadan çok daha büyük önem arz ediyor, buna çalışacağız.

''ARAKAN BİZİM İÇİN MEÇHUL BİR YER DEĞİLDİR''

1. Dünya Savaşı ve İstiklal Harbimiz döneminde Arakan Müslümanları bizim zaferimiz için dua etmişlerdir. Esir kamplarındaki askerlerimiz bölge halklarıyla çok iyi münasebetler kurmuştur. Arakan bizin için meçhul bir yer hiçbir ilgimizin olmadığı coğrafya değildir. Arakan'daki sıkıntının uzun geçmişi olan sürekli kaşınan meselelerden kaynaklandığını biliyoruz. Arakan'daki sıkıntının, uzun geçmişi olan, karmaşık sebepleri bulunan, farklı hesaplarla sürekli kaşınan meselelerden kaynaklandığını elbette biliyoruz. Medyada, özellikle de sosyal medyada dolaşan görüntülerin, resimlerin, haberlerin pek çoğunun da Arakan'la ilgisi yoktur, bunu da bilmemizde fayda var. Bu resimlerin bir kısmı, bizdeki Gezi olayları ve bölücü örgütün çukur eylemleri dahil dünyadaki pek çok hadisede kullanılmıştır.

ARAKAN MÜSLÜMANLARINA İKİNCİ ETAPTA 10 BİN TONLUK YARDIM

Dün ben başkanla bir görüşme yaptım görüşmeden sonra kapıları açtılar ve bin ton TİKA kamplara yardım götürüyor. Eşim oğlum Fatma Betül Sayan kardeşimiz Ravza Hanım bir heyet olarak onlar da bu gece Bangladeş'te olacaklar bu kampları dolaşıp yardım dağıtacaklar. İkinci etapta 10 bin ton gıda ilaç vesaire gibi yardım dağıtılacak.

Kuzey Kore'nin füze denemelerinden kaynaklanan gerilimi de yakından ve endişe ile takip ettiğimizi belirtmek istiyorum. Japonya ve Güney Kore gibi dostlarımızı bire bir ilgilendiren bu krizin en kısa sürede çözülmesi dileğimizdir. Kitle imha silahları üzerinden yürütülen bir kavganın kazananının olmayacağı açıktır. Bizlere 'Sakın ha kitle imha silahı yapmayın' tavsiyesinde bulunanlar kimler Ellerinde en güçlü kitle imha silahı bulunduranlar bizlere 'Sakın ha' diyorlar. Tamam da sizdekiler ne olacak? Birinizde 15-16 bin başlık var. Bu işin önünü açan sizsiniz. O zaman gelin dünyada nükleer silahlara yönelik mücadele başlatılacaksa bu önce sizden başlamalı. Kuzey Kore'yi gerilimi tırmandıran eylemlerden vazgeçmeye davet ediyoruz.

''BU ŞAHISLAR YÜZÜME NASIL BAKACAK?''

Biz şuna Türkiye resmi devlet politikası olan AB üyeliği stratejik hedeflerinden vazgeçmiş değildir. Bu doğrultuda önce aday üyelik ardından tam üyelik müzakerelerinin başladığı günden beri üzerimize düşen görevleri yerine getirdik getiriyoruz. Biz görevimizi yaptık. Ancak ülkemize verdiği sözleri yerine getirmeyen AB'nin bizi itham etmesi katlanılabilir bir durum değildir. Almanya'nın Türkiye karşıtlığını kendi seçimlerinin ana teması haline getirmiş olmasından rahatsız olduğumuzu ifade etmek isterim. Gece gündüz Türkiye ile partimle şahsımla yatıp kalkan siyaset tarzının AB ülkelerine kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Gün ola harman ola bu şahıslar benim yüzüme nasıl bakacak? Ya ben sırtımız dönüp geçeceğim ya onlar sırtını dönüp geçecek. Yatıyorlar kalkıyorlar Türkiye, Erdoğan. Erdoğan size ne yaptı? Bu seçim Türkiye'de mi yapılıyor Almanya'da mı? İşinize bakın. Seçiminini yapın kim kazanırsa kazansın bizi ilgilendirmiyor. Aman ha oyunuzu kullanırken Türkiye düşmanlarına oy vermeyin diyorum.''

"ÇIKIN MERTÇE SÖYLEYİN"

Neymiş? Türkiye'nin AB üyeliğine karşılarmış... Falan filan.. Şimdi AB'den sesler gelmeye başladı. Belirleyici Almanya değildir. Bu bir birlik kararıdır. Kendilerine şunu söylüyorum. Türkiye'nin AB ile mevcut ilişkisine tahammül edemiyorsanız çıkın bunu mertçe söyleyin ve gereğini yapın. Bizim AB ile derdimiz olmadı ama zaman tünelinde geri gidersek, 59 fiili 63 resmi üyelik sürecimiz. Türkiye'yi kapıda bekleten siz oldunuz, verdiğiniz sözü tutmadınız, Fasılları aç kapa anlayışını kaldırdınız.


En Çok Aranan Haberler