HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Bu kadar nazı çekmeye ne gerek var

ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye verdiği silahlara işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bundan sonra artık polis teşkilatımız 'Sig Sauer' diye bir silah kullanamayacaktır" demişti. Erdoğan'dan konuyla ilgili yeni açıklama geldi: " ABD'den polis teşkilatımız 1500 tabanca alacak, verilen cevap ne kongreden geçmedi. Bundan böyle gerek yok dedik. Kendi ürettiklerimizle bu süreci devam ettireceksiniz. Bu kadar nazı çekmeye ne gerek var.""

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ABD silah tepkisi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Dünya standartlarında yerli tabancalarımızı, füzelerimizi henüz yeni yeni ticari düzeye ulaştırabildik. ABD'den polis teşkilatımız 1500 tabanca alacak, verilen cevap ne kongreden geçmedi. Bundan böyle gerek yok dedik. Kendi ürettiklerimizle bu süreci devam ettireceksiniz. Bu kadar nazı çekmeye ne gerek var. Biz bu örnekleri asla unutmadık, unutmayacağız. Ecdadımız hazıra dağ dayanmaz diye boşa dememiştir. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız" dedi.

ERDOĞAN: POLİSLERİMİZ ARTIK SIG SAUER KULLANMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay yaptığı açıklamada terör örgütü ABD'nin PKK/PYD'ye silah hibe etmesine tepki göstermişti. Erdoğan, Türk polis teşkilatının kullandığı Sig Sauer silahı için alınan kararı da açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sig Sauer silahın artık kullanılmayacağını ve yerine yerli silahın tercih edileceğini duyurmuştu: "Bundan sonra artık Sayın Bakana da burada söylüyorum, Sig Sauer diye bir silah bizim polis teşkilatımız kullanmayacaktır, kullanmamalı. Artık biz kendi ülkemizin silahlarını kullanmak suretiyle bu adımları atacağız. Biz artık bu tabancaları veya bunun daha uzun mesafelisini ülkemizde yapıyoruz ve bundan dolayı da kendi silahlarımızı kullanmak suretiyle polis teşkilatımızı daha diri, daha sağlam ayakta tutacağız. Çünkü onlardan almaya devam ettiğimiz sürece bize tembellik geliyor. Gerek yok."

Sig Sauer P229 model silahların aynı zamanda birçok alt serisi bulunuyor. Silahların fiyatları ise 3 bin 850 ile 6 bin dolar arasında değişiyor.


En Çok Aranan Haberler