HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Almanya'daki Türklere flaş mesaj: Oy vermeyin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Almanya'ya son dakika yanıt... Erdoğan, Adil Öksüz konusunda Dışişleri'nden Almanya'ya verilen nota ve Merkel'in Gümrük Birliği tutumuna ilişkin tepki gösterdi. Erdoğan, Almanya'daki Türklere seslenerek, 'Almanya seçimlerinde gereken tepkiyi göstermeleri' yönünde mesaj verdi. Erdoğan Adil Öksüz ile ilgili "Biz terörist istiyoruz. Almanya gereken adımı atmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası açıklama yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına "Ben de Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Ne Hristiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşilleri. Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Orada şu anda Türkiye'ye karşı düşmanlık yapmayan siyasi partilere gerekli desteği verin. Birinci parti, ikinci parti olmaları önemli değil, onlara verin. Çünkü bu bir yerde artık Almanya'da yaşayan tüm vatandaşlarımın bir onur mücadelesidir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da Adil Öksüz ve Gümrük Birliği çıkışı nedeniyle ilişkilerin gerildiği Almanya'ya tepki gösterdi.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları:

"Bu konuda sorumluluk aranıyorsa bunun baş sorumlusu Almanya'nın kendisidir. Almanya şu ana kadar kendi siyasi çekişmelerini Türkiye'ya taşımıştır. Almanya AB yasalarına uymayan bir ülke konumuna düşmüştür. Vize konusunda AB sözünde durmamıştır. Mültecilerle ilgili ödeme konusunda sözlerinde durmadılar. Bizim harcadığımız rakam 30 milyar avro'yu aşmıştır.

Almanya neyi konuşuyor? Seçim için adeta Türkiye'yi ne kadar hırpalarsak o kadar oy alırız derdine düşmüşler. Ben de Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki; sakın bir yanlışa düşüp bunları desteklemeyin. Ne Hrıstiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşiller'i bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Türkiye düşmanı olmayan partilere gerekli desteği verin. Bu Almanya'da yaşayan vatandaşlarımın onur mücadelesidir.

1 milyona yakın oy kullanacak Türk seçmen var. Türkiye'ye saldıran siyasi partilere karşı sandıkta gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum. AB ülkeleriyle bir kavganın içerisinde olmadık."

Türkiye'nin tansiyon düşürme noktasında herhangi bir sorumluluğu yoktur. Eğer bu konuda sorumluluk aranıyorsa bunun baş sorumlusu Almanya'nın ta kendisidir. Almanya şu ana kadar kendi iç siyasi çekişmelerini sürekli olarak Türkiye ile ve diğer bazı AB ülkelerini de yanına almak suretiyle bu sürece taşımıştır. Almanya, AB müktesebatına uymayan bir ülke konumuna düşmüştür.

SAKIN OY VERMEYİN

Ben de Almanya'daki vatandaşlarıma şunu söylüyorum, sakın bu yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Bunlar Türkiye düşmanlarıdır. Birinci, ikinci parti önemli değil. Bu şu anda Almanya'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın onur mücadelesidir.

ONLARIN AKLINA DA İHTİYACIMIZ YOK

Onların aklına da ihtiyacımız yok. Buradaki siyasi partiler bu mücadeleyi demokratik bir tavır içerisinde yürütmeleri lazım. Bunu Hamburg Zirvesi'nde de gördük. Oradan döndük geldik ama değişen bir şey yok. Orada asıl bu işi değiştirecek olan 1 milyona yakın oy kullanacak olan Türk seçmen var. Türk seçmenlerimize özellikle Türkiye'ye bu denli saygısızlık yapan bu siyasi partilere karşı sandıkta oylarını kullanırken gerekli dersi vermeleri gerekir diye düşünüyorum.

BARCELONA SALDIRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya'da yapılan saldırıyı kınadığını belirterek "Bunu kınıyoruz ve DEAŞ ile ilgili tavrımız bizim biliyorsunuz belli. DEAŞ'ı şiddetle kınamanın ötesinde lanetliyoruz ve onlara karşı çok ciddi bir mücadele veriyoruz içeride ve dışarıda. Bildiğiniz gibi biz sadece Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı o bölgede etkisiz hale getirdik, ülkemizde aynı şekilde. Fakat tabii Batı maalesef DEAŞ'a karşı Türkiye'nin attığı adımları aynı kararlılıkla atmıyor. Temenni ederim ki bundan sonraki süreçte onlar da daha kararlı adımlar atar ve dayanışma içerisinde bu mücadeleyi birlikte sürdürürüz" diye konuştu.

TORUN SORUSUNA YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni doğan torunu da soruldu. Erdoğan, "Canan Aybüke, kızım koydu adını eşi ile beraber. Çok tatlı, hoş. 6. torunum. Yarabbi bunların sayısını daha da inşallah çoğaltsın. Sayısal olarak milletçe sayımızın yükselmesi lazım."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler