HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Almanya'nın aldığı soykırım tasarısı hakkında açıklama

Almanya'nın soykırım tasarısı kararını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülke Almanya. 'Sizi dertlerinizle baş başa bırakırız" dedi

Erdoğan'dan Almanya'nın aldığı soykırım tasarısı hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde konuştu. Almanya'nın "soykırım" kararınına değinen Erdoğan, "Koskoca bir Alman Parlamentosu'nun bunların arkasına takılmasına hayret ediyorum. Eğer samimiyseniz, eğer dürüstseniz, ey Alman siyasileri sizlere sesleniyorum. Biz bütün arşivlerimizi açtık, açık tutuyoruz. Varsa sizin arşivleriniz siz de açın. Gelin çalıştıralım buradan karar verelim." dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde yaptığı konuşmasında, Alman Parlamentosu'nun aldığı " soykırım kararıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Erdoğan, "Hala Gezi olaylarına ağaç meselesi diye, 17-25 Aralık darbe girişimine hukuk operasyonu diye, bölücü terör örgütünün eylemlerine demokratik tepki diye bakanlar varsa, izanından şüphe ederim. Türkiye’yi yeniden eski sancılı günlerine götürmek için yapılan tezgahları görüyoruz. Alman Parlamentosu'nun aldığı son karar da bu zincirin son halkasıdır.

'ERMENİ MESELESİ TÜRKİYE'YE KARŞI ŞANTAJ ARACI'

Dünyada soykırım konusunda en son söz söyleyebilecek ülkenin bize bu konuda laf söylemesi, hukukçuların tabiriyle hayatın akışına uygun değildir. Onlar önce Holocaust’ı yeniden tanımlasın, Namibya katliamını gözden geçirsinler. Ermeni meselesi dünyanın her yerinde Türkiye’ye karşı elverişli bir şantaj aracı, adeta bir sopa olarak kullanılmaya başlandı." ifadelerini kullandı.

'BİZİM GEÇMİŞİMDE UTANACAĞIMIZ BİR ŞEY YOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'nın tavrını da eleştirirken "Türkiye’den kaçan tüm çete elemanları, Almanya başta olmak üzere Batı ülkelerinde rahatça yaşayabilir. Özdemir Sabancı’nın katiliyle ilgili henüz yeni adım atıldı. Kaç yıl geçti? Onun da nasıl sonuçlanacağı belli değil. Şayet geçmişin muhasebesi yapılacaksa, bu konuda alnı en pak ülke Türkiye’dir. Şimdi biz de onlar üzerinde çalışmaya başlayalım. Kıbrıs Rumlarının Ada’da yaptıkları soykırımların şahitleri hala hayattta. Ermenilerin Karabağ’da yaptıkları vahşete tanık olanları dinlemek bugün mümkündür. Almanya’da soykırımdan kaçanları biz içimizde misafir ettik. Ey Alman Parlamentosu, bundan haberin var mı? Son 150 yıldır ülkemizin dört bir yanında zulümlerden kaçanların milyonlarcası ülkemizde yaşıyor. Bizim geçmişimizle ilgili utanacağımız hiçbir meselemiz yoktur. İlk defa burada konuşuyorum. Tüm dünyaya sesleniyorum. Beğenirler, beğenmezler. Bizim Ermeni meselesindeki tavrımız en başından beri nettir. Biz soykırımın ithamını asla kabul etmiyoruz."

'ALMANYA BÜTÜN ARŞİVLERİNİ AÇSIN'

"Soykırım" tasarısını destekleyen Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'i de eleştiren Erdoğan "Birinci Dünya Savaşı şartlarında, ülkemizin dört bir yandan kuşatma altına alındığı bir dönemde, elbette Anadolu'da asayişi sağlamak amacıyla birtakım tedbirler alınmıştır. Eğer bu meseleyi gündeme getirenlerin amacı, ki çocuk o, anlamaz o işlerden, çıkmış Alman Parlamentosu'na böyle bir metni gönderiyor. Senin bunlardan haberin var mı ya? Tarih bilincin nedir senin? Arşiv bilincin nedir senin? Acaba hangi arşive girdin.

Bunları bunlara bir sormak lazım. Almanya'da doğmuş, Almanya'da büyümüş veya burada doğmuş ondan sonra Almanya'ya gitmiş. Nereye gidersen git? Tayyip Erdoğan'a küfür etmek sana bir şey kazandırmaz. Fakat ben bu kadar koskoca bir Alman Parlamentosu'nun bunların arkasına takılmasına hayret ediyorum. Eğer samimiyseniz, eğer dürüstseniz, ey Alman siyasileri sizlere sesleniyorum. Biz bütün arşivlerimizi açtık, açık tutuyoruz. Varsa sizin arşivleriniz siz de açın. Gelin çalıştıralım buradan karar verelim."

SİZİ DERTLERİNİZLE BAŞBAŞA BIRAKIRIZ

*Ya gündemimizdeki meseleleri hakkaniyetli şekilde çözüme kavuştururuz. Ya daTürkiye, Avrupa'nın sorunlarının önünde bir set olmaktan çıkar; sizi dertlerinizle başbaşaba bırakırız.

Erdoğan'dan Muhammed Ali açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada hayatını kaybeden dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'ye Allah'tan rahmet diledi.

Muhammed Ali'nin kişiliğinin ve ayrımcılığa karşı verdiği mücadelenin hiç bir zaman unutulmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Ünlü boksör ve samimi bir Müslüman olarak bildiğimiz Muhammed Ali’ye Allah’dan rahmet diliyorum. Yaklaşık 50 yıl önce bugün özgürlükler ülkesi olarak tüm dünyaya nizam vermeye çalışan Amerika’da siyasiler sırf derilerinden dolayı ikinci sınıf insan muamelesi görüyorlardı. Muhammed Ali işte böyle bir ülkede yüreği ve bileği ile ayrımcılık zincirinin kırılmasına öncülük edenler arasına yer aldı. Muhammed Ali’nin bokstaki başarısı ise bambaşka bir efsanedir. Genç yaşta gece saatlerinde siyah beyaz televizyonlarda onu izlerdik.

Çocukluğumuzda, gençliğimizde normal şartlarda boksa ilgisi olmayanlar bile sabahlara kadar beklerdi. Müslümanlığı kabul ettikten sonra sergilediği örnek tutumla ülkesinde pek çok kişinin hidayete ermesine vesile olmuştu. Hele hele Viyetnam savaşı sırasında büyük bedeller ödemesine, yıllarca bokstan uzak kalması pahasına ortaya koyduğu ilkeli tutum ayrıca takdire şayandır. Viyetnam'a gitmeyi kabul etmedi. Muhammed Ali’nin iyi bir insan olarak ırkçılığa ve haksızlığa karşı verdiği mücadele hiçbir zaman unutulmayacaktır. Azmi cesareti, duruşu ve kararlılığı ile Müslümanlara ve tüm insanlara ilham kaynağı olan Muhammed Ali’yi rahmetle yad ediyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler