HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Ankara saldırısı açıklaması: Zincir sökülmeye başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanlığı'da düzenlenen basın toplantısında Ankara saldırısı sonrası başlatılan soruşturmaya ilişkin bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara saldırısının ardından Genelkurmay Başkanlığı'n ziyarette bulundu.

Burada düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, PKK ve PYD'nin saldırıyla ilgileri olmadığına yönelik açıklamalarını yalanladı.

Erdoğan, "Gerek PKK gerekse PYD'nin her ne kadar başında olanlar bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da, bu iş son olarak İçişleri Bakanlığımızın da tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgiler, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir" dedi.

"GERİSİ GELECEK"

Saldırı sonrası başlatılan soruşturmaya ilişkin bilgi de veren Erdoğan, olayla ilgisi olduğu düşünülen 14 kişinin gözaltında olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Zincir sökülmeye başlamıştır, 14 kişi göz altındadır. Benim kesinlikle şu anda tahminim 14, bu 14 ile kalmayacak, bunun gerisi de gelecektir. Çünkü bu işin uzantılarının içeride ve dışarıda olduğu görülmüştür, görülmektedir."

Erdoğan şu ifadeleri de kullandı:

"Bu olay şunu göstermiştir, Türkiye'de son dönemde cereyan eden terör eylemleri karşısındaki operasyonlarımız ciddi manada neticesini vermektedir. Bu aldığımız neticeler özellikle ülkemizde, ağırlıklı olarak bölge halkında olumlu neticeler vermektedir.

Uluslararası camiada dostlarımız açısından, PYD ve YPG bağlantısını Türkiye'deki bağlantısının PKK ile ne kadar güçlü olduğunu anlatamadığımız bağlantısı anlaşılacaktır. Bu dostlarımızın bizi daha iyi anlamasını sağlayacak. BM bizim haklı iddialarımızı kabul edecektir.

Biz hep söyledik ama söylediklerimiz bizde kaldı. Üzüntümüz büyük. Milletçe mahsunuz. 4 ay kadar önce istasyon önünde olan olaydan sonra böyle bir olayın olması bizi çok üzmüştür."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler