HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Çin'de Demirtaş'a sert sözler

Çin'in başkenti Pekin'deki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "saray gladyosu" sözlerini kullanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, "Bunların ağzından çıkan sözleri duyması lazım. Bu tür yakıştırmalar olsa olsa kendi zihnindeki karanlık bulutları dağıtmaya yöneliktir. Haddini bilsin" diyerek tepki gösterdi.

Çin temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çin'deki İslam Kültür Merkezi'nin temsilcileriyle bir görüşme yaptığını belirtern Erdoğan, "Burada 35 bin cami olduğunu kendilerinden öğrendik. Bu mutluluk verici. Bu verdiklerini ben bir müjde olarak kabul ediyorum. Kendilerine aranızdaki birlik beraberliği, ülkenin birlik beraberliğine yansıtmanız çok önemli olacaktır.Temenni ederiz ki büyüyen Çin içinde Müslümanların aldıkları yer de doğru orantılı olarak devam etsin" dedi.

Erdoğan, "saray gladyosu" ifadesi kullanan HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sert tepki gösterdi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu aslı astarı olmayan terbiyesizce bir ifadedir. Biraz ağır olacak ama Cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere, alçaklıklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu söylemek isterim. Bu şahıs 50 kişinin öldüğü 6-7-8 Ekim katliamının baş sorumlusudur. Şu anda dokunulmazlık zırhı altında bugüne kadar bu süreci ne yazık ki getirmiştir, lekelemiştir, gölgelemiştir.

'ABİSİ DAĞDA, KENDİSİ DE FIRSAT BULUNCA ORAYA KOŞAR'

Şu anda da hala, Avrupa'nın ve ABD'nin bir terör örgütü olarak ifade ettiği PKK'ya yönelik böyle bir yaklaşımı ortaya koyamamaktadır. Malum kardeşi dağda yetişmiş bir kişi. Kendisi fırsatı bulduğu zaman oraya koşar.

Bunların ağzından çıkan her kelamı kulaklarının duyması lazım. Her şeyden önce bu güne kadar ülkenin huzuru, refahı için çalışan bir Cumhurbaşkanına, kalkıp da bu tür yakıştırmaların içerisine girmek, olsa olsa sadece kendi üzerindeki o karanlık bulutları dağıtmaya yönelik adımlardır. Haddini bilsin."

DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ

Erdoğan'ın tepki gösterdiği Demirtaş şu açıklamaları yapmıştı:

"Saraya bağlı gladyo örgütüyle kirli, bir savaş yürütüyorlar. Bütün devletle kirli işler yapar ama bu devleti de kullanmıyor. Kendi özel örgütünü kullanıyor. İstihbarat MİT'in tutanaklarına değil doğrudan kendine akıyor. Ona bağlı yargı, medya troller var maaşla çalışan. HDP'ye karşı tezgah yapıyorlar.

Bunu startı nerede verildi biliyor musunuz Suruç katliamında. Suruç katliamını yapan bu özel gladyo örgütüydü. IŞİD'in içine sokulmuş kendilerine çalışan bir zavallı aracılığı ile Türkiye'nin pırıl pırıl evlatları katledildi."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler