HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da düzenlenen toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

TRABZON(ANKA) -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yazılı ve görsel medyaya seslenerek, "Allah aşkına şu anda yaklaşık 100 kadar vatandaşımız, IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ salim kurtarmanın gayreti içerisindeyken, siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmeye gayret ediyorsunuz? Lütfen yazı ve görsel medyadan bir şey bir şey rica ediyorum, şu süreci tahrik ederek değil, lütfen yazmadan, çizmeden, fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz. Zira bu tahrikler karşı tarafta lehe değil aleyhte gelişmelere neden oluyor. Biz güvenlik güçlerimizle, Dışişlerimizle, tüm ilgili birimlerimizle bu durumu an be an takip ederken, yazlı ve görsel medyadaki bu gelişmeler ciddi anlamda sıkıntı doğuruyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Meydan Park'ta düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde Trabzonluların partilerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Erdoğan, 30 Mart'ta en yüksek oy oranına illerde Rize'de ulaşıldığını hatırlatarak ilçelerde ise en yüksek oy oranının Trabzon'un Hayrat ilçesi olduğunu belirtti. Bugün açılışı yapılan tesisleri açıklayan Erdoğan, önümüzdeki süreçte yapılacak diğer yatırımları da anlattı.

"YAN GELİP YATMADIK"

Kendi gündemlerinde toplu açılışlar olduğunu kaydeden Erdoğan, "Dün Artvin'de toplu açılışlar yaptık. Bugün Trabzon'da toplu açılışlar yapıyoruz,30 Mart'a kadar sürekli toplu açılışlar yaptık. Durmadık, 30 Mart'tan sonra da toplu açılışlara devam ediyoruz. 30 Mart'ta seçim yaptık, yan gelip yatmadık. Süratle, "durmak yok yola devam' dedik. Tabi bu arada çok önemli projelerin de temellerini atıyoruz. İşte geçen cumartesi İstanbul'da yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük havalimanı projesinin temelini attık. Ankara'da Salı günü ATAK helikopterlerimizin teslim törenini gerçekleştirdik. Artık kendi helikopterimizi üretir hale geldik. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, biz ülkemize, milletimize, insanlığa eser kazandırmak için gece gündüz emek sarf ediyoruz. Peki diğerleri ne yapıyor? 12 yıldır ne yapıyorlarsa bugün de onu yapıyorlar. 12 yıldır ne yapmıyorlarsa inatla onu yapmamaya devam ediyorlar. Sadece engellemenin peşindeler. Sadece yıkmanın, tahrip etmenin peşindeler. Sadece tahrik etmenin, tuzak kurmanın peşindeler. Gezi olayları çıktı, bu muhalefet o sokak olaylarının arkasına takıldı gitti. 17-25 Aralık'ta Türkiye'nin istiklaline karşı bir saldırı düzenlendi. Bu muhalefet Pensilvanya'nın peşine takıldı, taşeronluk yaptı. Diyarbakır'da bayrağımıza alçakça bir saldırı düzenlendi, şimdi onu istismar etmenin peşindeler. Musul'da başkonsolosluğumuz kuşatıldı. Onu dahi istismar etmenin, onu dahi fırsata çevirmenin gayreti içindeler" diye konuştu.

"YAZMAYIN ÇİZMEYİN FAZLA DA KONUŞMAYIN"

Yazılı ve görsel medyaya seslenen Erdoğan, "Allah aşkına şu anda yaklaşık 100 kadar vatandaşımız, IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ salim kurtarmanın gayreti içerisindeyken, siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmeye gayret ediyorsunuz? Lütfen yazı ve görsel medyadan bir şey bir şey rica ediyorum, şu süreci tahrik ederek değil, lütfen yazmadan, çizmeden, fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz. Zira bu tahrikler karşı tarafta lehe değil aleyhte gelişmelere neden oluyor. Biz güvenlik güçlerimizle, Dışişlerimizle, tüm ilgili birimlerimizle bu durumu an be an takip ederken, yazlı ve görsel medyadaki bu gelişmeler ciddi anlamda sıkıntı doğuruyor" dedi.

"O HAİN VURULMADI İKİNCİ SENARYOYU DEVREYE ALDILAR"

Diyarbakır'da bir hainin saldırısı neticesinde askeri garnizonun içindeki Türk bayrağının indirildiğini anımsatan Erdoğan, "Hiç merak etmeyin bunun hesabını soracağız ve zaten soruyoruz. İhmali olan kamu görevlileri hakkında soruşturmalar devam ediyor. O hainin ve onun ipini tutanların araştırılması ve soruşturulması da hassasiyetle devam ediyor. Ancak asıl önemli olan şu; bakın diyorlar ki, "alnının ortasından vurup indireceksin.' Kim o? Bahçeli diyor bunu. Bahçeli'ye sormak lazım. Ya sen acaba hayatında şu Diyarbakır'a kaç kere gittin ya? Sen Sivas'ın ötesinde kaç tane vilayetimize gittin ya? Ya buralar Türkiye, tek vatan dediğimiz bizim topraklarımız değil mi? Niyeburalara gitmiyorsun? Gidemez, gidemez neden? Bu iş yürek işi yürek. Ondan sonrada kalkıyor diyor ki, "alnının ortasından vuracaksın.' Bakın o bayrağa saldıran hain vurulsaydı, Doğu ve Güneydoğu'da o hainin cesedi üzerinden yeni bir tahrik kampanyası başlatılacaktı. Eğer vurulamayıp eylemini tamamlasaydı bu kez de diğer bölgelerimiz de tahrikler başlayacaktı. O hain vurulmadı. İkinci senaryoyu devreye aldılar. Bayrak istismarına başladılar ve şehirlerimizde gençlerimizi sokağa dökmek için, üniversitelerde gençleri birbirine düşürmek için tahrikler başlatıldı. Niye? Çünkü bunların her zaman bayrak derdi yok. Ama bizim var" diye konuştu.

"SİZ BU İŞTE ÇIRAK BİLE OLAMADINIZ"

Partilerini kurduklarında tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediklerini söyleyen Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Bayrak yeni mi geldi aklına ya?" diye sordu. Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitinginde yanında Türk bayrağı olmadığını söyleyen Erdoğan, "Dün çıkmış utanmadan sıkılmadan "Erdoğan diyor konuşmamalı diyor, susması lazım' diyor. Ey Kılıçdaroğlu ey Bahçeli çok mu rahatsız oldunuz? Biz nerede ne zaman nasıl konuşacağımızı gayet iyi biliriz. Ama siz bilmediğiniz için battıkça batıyorsunuz. Çünkü size bu yakışmıyor, size yakışmıyor. Siz bu işte çırak bile olamadınız" ifadelerini kullandı.

Rabia İşreti yaparak, "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diyen Erdoğan, hepsinin bunun içinde olduğunu söyledi.

"Trabzon'un gençleri bu tuzağa düşmesin" diyen Erdoğan, "Karadenizli gençler bu tuzağa düşmesinler. Onlar bayrağımızın dalgalandığı yere gidemiyor. İlçelere gidemiyor. Kendi parti bayraklarını dahi sallayamadıkları yerde, Türk bayrağına yapılan saldırı üzerinden nemalanmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

"MİLLET DE BU FATURAYI KESTİ ZATEN DAHA NEYİ KONUŞUYORSUNUZ?"

Erdoğan, alandakilerin Babalar Günü nedeniyle attığı tezahüratlara, "Sizlerin de babalar günün kutlu olsun. Rabbim Soma'daki301 şehidimiz, oradaki babalara da rahmet etsin. Alilerine sabırlar diliyorum. Ebediyete göçmüş babalara da rahmet diliyorum. Onların da ailelerine sabırlar temenni ediyorum" diyerek cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde muhalefet partilerini ziyaret ettiğini anımsatan Erdoğan, "CHP'nin başkanına, CHP Başkanı diyor ki, "biz sizin Ortadoğu politikanızı tasvip etmiyoruz.' Dışişleri bakanımız da "Tasvip etseniz zaten aynı partide olurduk' diyor. Arkasından bir şey daha söylüyor; "Irak'ta olan olayların bir siyasi bedeli var' diyor. Ona da güzel bir cevap veriyor bakanımız, diyor ki; "30 Mart daha yeni bitti, zaten 30 Mart'ta milletimiz kime ne siyasi bedel ödeteceğini göstertti.' Öyle mi? Bunun siyasi faturasını kim keser? Millet keser. Millet de bu faturayı kesti zaten. CHP, MHP toplam oyunuz AK Parti'nin oyu kadar etmiyor ya, daha neyi konuşuyorsunuz?"

"BUNLAR SİRK CAMBAZI"

Ankara'daki gezi olayları sırasında Türk bayrağının yakıldığını anlatan Erdoğan, "CHP'liler el ele verdiler. Milletvekilleri bizim polisimize küfür etti. Kılıçdaroğlu, sen neyi konuşuyorsun ya? Sen önce polisimize küfreden milletvekilleri hakkında ne yaptın onu söyle? Herhangi bir uygulama yaptın mı, herhangi bir işlem yaptın mı? Bir diğer vekilin de İstanbul'da o da gelmiş yatıyor TOMA'ların önüne, eline de iki tane mermi bir yerden bulmuş nereden bulmuşsa. Bunlar bu işleri iyi bilir. Güya polisin mermisiymiş. Avucunun içinde gösteriyor. Bunlar sirk cambazı, sirk. Bunların burada vatan topaklarında millet sevdası diye bir dertleri yok. Ama bizim millete sevdamız var. Kardeşlerim bu oyuna gelmeyeceğiz bu tuzağa düşmeyeceğiz. CHP, MHP ve HDP'nin ürettiği gerilim siyasetine, nefret diline asla pirim vermeyeceğiz. Biz büyük devletiz. Büyük devlet olarak, bayrağa saldıranlara gerekeni yapacağız. Milletim sağduyulu olsun, vakur olsun. Bayraktan nemalanma tuzağına düşmesin" şeklinde konuştu.

"AMA TEMEL REİS DEĞİL HA"

Muhalefetin, Gezi olaylarında, 17 Aralık'ta 25 Aralık'ta başarısız olduğunu söyleyen Erdoğan, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını aktardı. Muhalefetin "Öyle oldu olmadı, böyle oldu olmadı, şöyle oldu olmadı, cumhurbaşkanlığı seçiminde ne yapalım" dediğini söyleyen Erdoğan, "Diyorlar ki çatı aday. Şu anda dolaşıyorlar. Bir inşaata, soruyorum size, çatıdan mı başlanır temelden mi başlanır? Bunların temeli yok, temeli. Temeli olmayanın çatısı olur mu? 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Şimdi dolaşıyorlar. Yarın bir araya geleceklermiş, gelsinler. İşte temel burada. Ama Temel Reis değil ha. Temel burada ve çatıyı kuracak olan işte burası. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyoruz ve bunu boşuna söylemiyoruz. İnşallah 10 Ağustos'ta Trabzonlu hemşerilerimizin göstereceğimiz cumhurbaşkanı adayımıza sahip çıkacağına ve farklı siyasi düşüncelerde olabilirler ama orada hep birlikte bir olacağımıza inanıyorum. Ve inşallah çıkacak cumhurbaşkanı adayımız, bu kutlu yürüyüşü daha da güçlendirerek bu yolculuğu devam ettirecektir. Hiç kimse bu yürüyüşü durduramaz. Yeni Türkiye'yi, büyük Türkiye'yi artık hiç kimse engelleyemez. Hiçbir tahrik, hiçbir provokasyon bizim bu kardeşliğimizi zedeleyemez" ifadelerin kullandı.

2 ay sonra cumhurbaşkanının doğrudan milletin oylarıyla seçileceğini belirten Erdoğan, "Adayımız kim olursa olsun 10 Ağustos'ta Trabzon'dan gür seda tüm Türkiye'ye örnek olacak bir sonuç bekliyorum. 10 Ağustos'ta seçilecek kişi tüm Türkiye'nin tamamının cumhurbaşkanı olacaktır. 76 milyonun tamamını kucaklayacaktır" şeklinde konuştu. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler