HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan flaş 'ÖSO' açıklaması

Estonya'daki temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonyalı mevkidaşı Toomas Hendrik Ilves ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, "Siber savunmada işbirliği içindeyiz. Türkiye AB için stratejik ortaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, Kobani'ye geçişlerle ilgili bir soru üzerine PYD'nin, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)'ndan gelecek 1,300 kişilik desteği kabul ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Estonya'ya yönelik hiçbir işgal ve ilhakı tanımamıştır. Görüşmelerimizde siyasi, askeri ve ekonomik tüm konuları görüştük. AB üyelik sürecine Estonya'nın verdiği destek için şahsım ve milletim için şükranlarımı sunuyorum" dedi. "Terör örgütlerine karşı alınması gereken tedbirler neler olabilir, bunları konuşma fırsatımız oldu" diyen Erdoğan, "Uluslararası barış, istikrarın korunmasına dair neler yapılabilir bunu görüştük. İki NATO üyesi olarak dayanışmanın önemini bir kez daha değerlendirme fırsatımız oldu" dedi.

ESTONYA'DAN ÜLKEMİZE 50 BİN CİVARINDA TURİST GELİYOR

2013'ü 456 milyon Dolar ticaret hacmi ile kapadık diyen Erdoğan, "Bu yıl sonu itibari ile biraz daha artışımız olacak. Bunu kısa zamanda 1 milyar Dolar ticaret hacmine kavuşturma azmini de değerli dostumda görüyorum. Estonya'dan ülkemize 50 bin civarında turist geliyor. Aramızdaki vize konularını da hallettiğimiz zaman Türkiye'den de Talin'e ve diğer noktalara gelecek vatandaşlarımızın sayısının artacağını düşünüyorum. Bu halklarımız arasındaki güveni çok daha arıttıracaktır" diye konuştu.Açıklamaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

200 OLAN RAKAM ŞİMDİ 150'YE İNDİRİLMİŞ

Bir gazetecinin Kobani'ye geçişlere dair son durumu sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz sayın Obama'ya 'özellikle tercih edilmesi gereken Özgür Suriye Ordusu ve peşmerge olabilir' demiştik. PYD, peşmergeden bir grubun gelmesini kabul etmişti. Öğrendiğime göre 200 olan rakam şimdi 150'ye indirilmiş. Özgür Suriye Ordusu'ndan ise 1300 kişinin geçişini PYD kabul ettiğini beyan etmiş" dedi.

EN ÜST DÜZEYDE GÖRÜŞMEYE DEVAM EDİYORUZ

Bir gazetecinin "Kırım'daki Tatarlara destek gibi planınız var mı?" sorusuna Erdoğan, "Kırım Tatarlarına yönelik Rusya'nın adımını tanımadığımızı başta da söylemiştik. Estonya'nın da Kırım Tatarlarına desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunları en üst düzeyde görüşmeye devam ediyoruz. Zira bu asırda bu tip olayları diplomatik yöntemle çözme taraftarıyız" şeklinde yanıt verdi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler