HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Gül'e jet yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tutuklu vekiller konusunda Cumhurbaşkanı Gül ile aynı düşüncede olmadıklarını söyledi.

Erdoğan'dan Gül'e jet yanıt

ANKARA (ANKA) -TBMM'nin açılışında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Genel Kurul çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine polemiğe girmek istemediğini vurgulayarak, "Cumhurbaşkanı ile polemiğe girmek istemem. Bu düşünceyi paylaşmadığımız ortada" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün tutuklu milletvekillerine ilişkin sözlerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, bu isimlerin seçim faaliyetlerine katılmadığını hatırlatarak, tutuklu iken aday gösterildiklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün, "Seçimlere yasal olarak katılmış, halkın oyunu almış, milletvekili sıfatını taşımaya hak kazanmış herkesin, haklarında kesin yargı kararları ortaya çıkana kadar yasama faaliyetine katılması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini katılmadığını açıkça ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü bu insanlar arazide çalışarak milletvekilliğini kazanmış olan insanlar değiller. Onlar zaten o dönemde içerideydiler ve o dönem içerideyken tersten dönüp parlamentoya gelme gayreti içindeydiler. Bakın şimdi onlardan bir tanesi, buyurun ilk derece mahkemenin verdiği karar; 18 yıl. Dışarıda olmuş olsaydı durum çok daha farklı olmuş olacaktı. Bunları iyi görmek durumundayız diye düşünüyorum."

CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında tutuklu milletvekilleriyle ilgili olarak, "Seçimlere yasal olarak katılmış, halkın oyunu almış, milletvekili sıfatını taşımaya hak kazanmış herkesin, haklarında kesin yargı kararları ortaya çıkana kadar yasama faaliyetine katılması gerektiğini düşünüyorum" demişti.
**6 GAZETEYE AMBARGO**
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan kongrede 6 gazeteye ambargo uygulanmasıyla ilgili olarak ise ‘Hakaret edenleri davet etmek zorunda değilim.' açıklamasında bulundu. Ak Parti’nin dün yapılan kongresinde, Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Evrensel, Birgün, Yeniçağ gazeteleri akredite edilmemişti.
**MECLİS AÇILIŞINA** **İLK GELEN KILIÇDAROĞLU**
TBMM Genel Kurulu'na ilk gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, Gül'ün tutuklu vekiller konusundaki konuşması için, "Gül'ü tutuklu vekil vurgusu nedeniyle kutluyorum" yorumu yaptı.
Kılıçdaroğlu'ndan hemen sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salondaki yerini aldı. Meclis'e son gelen lider Başbakan Erdoğan oldu.
TBMM'ye gelişinde, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam tarafından askeri törenle karşılanan Gül, tören kıtasını denetledikten sonra, Sağlam eşliğinde Şeref Kapısı'ndan Meclis Ana Binası'na geçti. Gül'ü burada TBMM Başkanı Cemil Çiçek karşıladı.
**Tutuklu vekillerinin sıralarına çiçek koyuldu**
TBMM Genel Kurulu 24. Dönem 3. Yasama Yılı çalışmalarına başladı. TBMM Genel Kurul salonunda, milletvekillerinin masalarına birer kırmızı gül bırakıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da seçilmiş Milletvekillerinin cezaevinde tutulması ve yeni yasama yılında yemin ederek görevlerini yapmalarının engellenmesi bir demokrasi ayıbı olduğu kadar, verdiği söze sadık kalmayan AKP iktidarının da ayıbıdır" dedi.
Açıklamada, CHP meclis grubunun ve milletvekillerinin, TBMM yeni yasama yılında çalışmalarına başlarken tutuklu bulunan milletvekili arkadaşları Balbay ve Haberal'ı saygı, sevgi ve özlemle andıkları ifade edildi.

**ASKERLER TAM KADRO**
Yeni yasama yılının açılışı için Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları tam kadro Meclis'e geldi.

**KAMER GENÇ FENERLE GELDİ**
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Deniz Feneri'ni protesto etmek için elinde fenerle geldi TBMM'ye.
Cumhurbaşkanı konuşmasını yaptığı sırada CHP'li Genç salondan çıktı.
ANKA'ya daha sonra konuşan Genç, "Protesto ettim. Aslında sesli protesto edecektim ancak salonda partimizin Genel Başkanı olunca hoş olmaz diye sessiz protesto ettim ve çıktım. Anayasaya göre cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmemiştir, fiilen işgal ediyor. Daha önce dağıtılan konuşma kitapçığını incelediğimde de AKP'nin militanı gibi konuşma yaptığını gördüm" diyerek protestosunun gerekçelerini anlattı.
**CHP'Lİ VEKİLLERİN ALKIŞLADIĞI BÖLÜM**
Cumhurbaşkanı Gül'ün tutuklu vekillere ilişkin mesajları CHP'li vekiller tarafından alkışlandı.
Gül'ün konuşmasını bitirdiğinde AKP, MHP ve BDP grupları ayağa kalkarken CHP'li vekillerin ayağa kalkmaması dikkat çekti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler