HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bahtsız bedevi

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, yerel seçimlerin Mart 2014'te yapılacağını açıkladı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Bahtsız bedevi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu Toplantısı’nda konuşma yaptı. Erdoğan toplantıda CHP ve Kılıçdaroğlu'na yüklendi ve "bahtsız bedevi" deyimini kullandı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu grup toplantısında Erdoğan'a jet hızıyla yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Dön aynaya bak, bahtsız bedeviyi göreceksin orada… Ama o çöllerde gezerken aman ha kutup ayılarına dikkat et. Horoza sormuşlar, “Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan çıkar” diye. “ben bilmem ben söyler geçerim” demiş. Ben de söyler geçerim" dedi.
[ ****](https://www.mynet.com/kilicdaroglundan-erdogana-bedevi-yaniti-110100660396)
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;
"Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu artırması uluslararası yatırımcılar için teşvik edici bir işleve sahiptir. Bizim elimizi de güçlendiren bir araç durumundadır. Bunu olumlu buluyor, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Türkiye’nin kredi notunun olması gereken yerde olmadığını düşünüyoruz. B kredi notunda ısrar edilmesini hakkaniyetli bulmuyoruz.
Sanal tablolar üzerinden değerlendirmelerle yaptığınız açıklama dünyayı da yanıltıyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarında hakkaniyete dayalı yeniden yapılandırmaya ihtiyaç var.
Kimse bu olumlu gelişmelerin tesadüf sonucu olduğunu sanmasın. Yaşanan olumlu gelişmeler, istikrarlı durumun neticesidir. Türkiye krizde sağlam bir duruş sergiledi. Biz ‘Bu kriz bizi teğet geçecek’ dedik, nitekim öyle oldu. Süreci doğru ve kararlı politikalarla yönettik.
**KILIÇDAROĞLU'NA: BAHTSIZ BEDEVİ**
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kahvaltıda yaptığı açıklamada hükümetin ekonomi politikasını adeta yerden yere vurdu. Bir kaç sonra Fitch’in kararı geldi. Ben söylesem inanmayacaktın, Allah’tan Fitch bu kararı aldı. Kılıçdaroğlu, ne zaman hükümeti yerse, dünyadan övgüler geliyor. Buna önünü görememek mi, okuma körlüğü mü, ülkesine şaşı bakmak mı denir bunu milletime bırakıyorum. Tam bahtsız bedevi misali.
Biz Türk lirasının değer kazanmasından göbek değil, can atarız can. Sizin gibi çakma ulusalcılar bu milli hassasiyeti anlayamazlar.
**'BAHÇELİ'DEN SOMUT ÖNERİ YOK'**
MHP kongresinde Sayın Devlet Bahçeli’den somut tek bir öneri göremedik. Sadece kuru başlıklar ortaya koydu. Lafla peynir gemisi yürümez.
**'40 YILDA BİR DOĞRUYU SÖYLEDİ'**
Muhalefet partileri artık AK Parti’yle değil, birbirleriyle yarışıyor. Kılıçdaroğlu, ‘Demokrasinin olmadığı yerde sağlıklı bir ekonomik bir büyüme sağlayamazsınız’ dedi.
Biz her defasında 'Demokrasi ile ekonomi at başıdır' ifadesini kullandık. Bizim yaptığımız tespiti sonunda kabul etti. Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu söylüyor. 40 yılda bir kere doğru tespitte bulunduğu için kendisini kutluyorum.
Biz bir CV ile genel başkan koltuğuna oturmadık, bunu da doğru bulmayız. Kemal Kılıçdaroğlu’nu dürüst biri olarak sunuyor bize medya, al birini vur ötekine.
**'ELMA ŞEKERİ Mİ DAĞITACAKTIK?'**
Şemdinli’de yapılan saldırıda 11 yaşındaki bir çocuğumuz şehit oldu, 18 vatandaşımız da yaralandı. Terör örgütü önceki gün yine alçak yüzünü gösterdi. Bu caniler küçücük çocukların kastederek nasıl bir vicdana sahip olduklarını gösterdiler. ‘Başbakan çok sert konuşuyor’ diyorlar. Elma şeker mi dağıtacaktık?
Diyarbakır Valiliği önünde devlete karşı aslan kesilenler, örgütün cinayetleri karşısında süt dökmüş kedi gibi oluyorlar. Okullara yapılan saldırılarda kağıttan kaplana dönüşüyorlar. Masum insanlarının ölümünü kınamayanlar, bu kanlı oyunun bir parçası olurlar. Örgütü kınamamak nasıl bir tutarsızlıktır. Biz ‘terör örgütü silah bıraksın’ dedikçe kana, cana ölüme daha çok sarılıyorlar. Ölümlerden sapkın bir haz duyar haline gelmişlerdir.
**AÇLIK GREVLERİ**
Cezaevindekileri açlık grevlerine göndermek vicdansızlık değil de nedir. Açlık grevlerine BDP ve bölücü terör örgütü sevk ediyor. Niçin bölücü terör örgütü tavrını ortaya koyamıyor? Ben diyorum ki; ‘elinizi bu insanların yakasından çekin.’ Örgütün kamplarında çocukları bulunan ailelere sesleniyorum; sizin çocuklarınızın canları üzerinden saltanat düzeni kuranlara izin vermeyin. Bunlar çocuklarınızı kullanarak taşeronluk görevlerini yerine getiriyorlar.
Taziye evine istismara gelenlere haddini bildiren aileleri kutluyorum. Siz kararlı durursanız, terör örgütü asla kimseye zarar veremez. Kürt kardeşlerimin en büyük sorunu, terör örgütüdür. Ben ‘Kürt kardeşimin imanı ve inancıyla bunların karşısında dimdik dursun’ diyorum.
**'YEREL SEÇİMİ MART'TA YAPACAĞIZ'**
Büyükşehir Yasası’nda hizmet anlayışımızı yeniden düzenliyoruz. Yerel seçimleri 2014 Mart’ında normal zamanında yapacağız. Anamuhalet partisi belediyeciliği bilmiyor.
Yapılacak düzenlemeyle 559 belediyenin tüzel kişiliği sona eriyor. Personelinin maaşını bile ödemeyen belediyeler var. Peki, hizmeti nasıl verecek? Bu belediyeleri ayakta tutmanın ne anlamı var. Buraların belediye olması yanlıştı ama yaptılar.
Kapatılan belediyelerin birçoğunun 1500’ün altında nüfusu var. Yanlışı sürdürmekte ısrara gerek yok. Kimse 26 personelli belediyenin devam etmesi gerektiğini savunamaz. Bu halka haksızlıktır.
Belediyelerin kapanmasıyla orada yaşayanlar hizmetten mahrum kalmayacak, daha iyi hizmet olacaktır. Başarılı bir devlet başarılı bir finasman yönetimiyle olur. Ama ne CHP’nin ne de MHP’nin böyle bir derdi var.
**'AB ÜYESİZ AMA HABERLERİ YOK'**
Fiilen AB üyesiyiz ama AB’nin bundan haberi yok. Görüştüğüm Almanya Başbakanı Angela Merkel’den Türk vatandaşlarına vatandaşlık yolunu açmalarını istedim. Siz ne kadar Alman gönderirseniz gönderin, biz vatandaşlığa alırız. Siz niye Türkleri vatandaşlığa almıyorsunuz?
Krizin tüm etkilerini yaşadığı Avrupa’ya rolleri değiştirmiş durumdayız. Şimdi onlar bizi gıptayla izliyor. Türkiye’yi AB’ye almayarak kaybeden siz oluyorsunuz, varın gerisini siz düşünün.
**'MHP ARZUHALCİ OLDU'**
MHP, 7. gensoru önergesini de verdi. Sanayi Bakanı Nihat Ergün hakkında önerge verdiler. MHP, adeta arzuhalciye dönüştü. Daktilosunu TBMM önüne yerleştirdi, sürekli gensoru dilekçesi yazıyorlar. CHP’yle yarışa girdiler, arayı kapatmaya çalışıyorlar. Bu sulandırılmış gensoruya karşı da milletvekillerim gerekli cevabı vereceklerdir."


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler