HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Başbakan Erdoğan Denizli'deki mitingde yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

DENİZLİ (AA) - Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar gelmiş cumhurbaşkanlarının hangisi tarafsızdı, hangisi siyasetin dışındaydı? Hepsi siyasetin üzerindeydi, hepsinin de bir siyaseti vardı, hepsinin de bir tarafı vardı. Kimileri milletin tarafını tuttular, milletin siyasetine tabi oldular, kimileri de devletin tarafında oldular, vesayet siyasetine tabi oldular" dedi.

Denizli Özay Gönlüm Meydanı'nda halka hitap eden Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek "Anamuhalefetin genel müdürünün, bugün yine kendisine küfürler yağdırdığını" ifade etti.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Ey Kılıçdaroğlu, benim aldığım edep dersi sana aynı dille cevap vermeye müsaade etmez. Biz siyaseti böyle öğrendik, siyaseti de böyle yaptık. Böyle yaptığımız için de milletimiz 8 seçimdir bizi iktidardan indirmiyor ve sürekli büyütüyor ve biz biliyoruz ki kem söz, sahibine aittir. Bunlar Gezi'de de aynı şeyi yaptılar. Varsın yapsınlar. Ama biz sahibine sığındık. Hiç endişe etmeyin. Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Biz sadece rükuda eğiliriz. Başka asla. Bizde kula kulluk yok. Sadece Hakk'a kulluk var, bunu böyle biliniz."

Kula kul olanlarla yollarının ayrıldığını dile getiren Erdoğan, "Hakk'a kul olanlarla beraber bu yolda yürüyoruz. Onun için bütün bunların karşısında yeni Türkiye'yi, büyük Türkiye'yi özleyen hayal eden ve bunu gerçekleştiren bir AK Parti var" diye konuştu.

AK Parti'nin bir vizyon partisi, ufku olan bir parti olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti milletin kurduğu, milletin istikamet çizdiği, millete ait bir partidir. Eski Türkiye'den bugüne gelen bir başka mesele de cumhurbaşkanlığı meselesiydi. 27 Mayıs 1960 darbesiyle birlikte cumhurbaşkanlığı makamını milletin karşısına koydular. Siz ne yapıyorsunuz? Sandığa gidiyor, vekilleri belirliyor, hükümeti tayin ediyorsunuz ama sizin bu iradenizin karşısında cumhurbaşkanlığı makamı çıkıyor, sizin tercihlerinize, sizin iradenize sınır koyuyordu. Hükümet milleti temsil ediyor, cumhurbaşkanı ise devleti temsil ediyordu. İşte 2007'de biz bu ikiliğe son verdik. Devlet ile millet ayrı olmayacak dedik. Devlet ile millet kucaklaşacak dedik. Artık Türkiye'de cumhurbaşkanını da bizzat millet seçecek, bizzat halk seçecek dedik. Türkiye yüzde 69 oy oranıyla bunu destekledi. Denizli, yüzde 59 oy oranıyla bu önemli değişikliğe 'evet' dedi. Şimdi soruyorum: Yüzde 59 oy oranıyla buna evet diyen Denizli halkının karşısına bu CHP zihniyeti, bu MHP, diğerleri nasıl gelecekler? Benim sevgili Denizlili kardeşlerimden hangi yüzle bunlar adaylarına oy isteyecekler?"

-"Eski Türkiye'den kalma bir sorun daha ortadan kalkıyor"-

"Erdoğan, büyük imkanlarla bu yarışa girdi" şeklinde sözler bulunduğunu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti: "Şu anda basın toplantısı yaptılar, 5 parti bir araya geldiler. 5 parti bir aday çıkardılar öyle mi? Şu anda bütün medya gruplarıyla, kendi yandaşlarıyla bir araya geldiler. Mesele bu. Biz de milletimizle yola çıktık. Eski Türkiye'den kalma bir sorun daha ortadan kalkıyor. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanını artık millet seçiyor, millet tayin ediyor. Bugünlerde ne diyorlar? 'Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı' diyorlar. 'Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olmalı' diyorlar. Niye? Cumhurbaşkanı bu cumhurun, bu milletin başkanı değil mi? Cumhurbaşkanı ayrı, cumhur yani halk ayrı olabilir mi? Devlet ayrı, millet ayrı olabilir mi? Cumhuriyet ile cumhurun arasında mesafe olabilir mi?

Denizli'den soruyorum, bugüne kadar gelmiş cumhurbaşkanlarının hangisi tarafsızdı, hangisi siyasetin dışındaydı? Hepsi siyasetin üzerindeydi. Hepsinin de bir siyaseti vardı. Hepsinin de bir tarafı vardı. Kimileri milletin tarafını tuttular, milletin siyasetine tabi oldular, kimileri de devletin tarafında oldular, vesayet siyasetine tabi oldular. Hiç kimse kusura bakmasın. Tarafsızlık adı altında siyaset üstü olmak, siyaset üstü olmak adı altında, devletin tarafını, statükonun, vesayetin tarafını tutacak değiliz. Bizim tarafımız bellidir. Biz milletin tarafıyız. Biz milletin hizmetkarıyız. Cumhurbaşkanı statükonun bekçisi değildir. Cumhurbaşkanı vesayetin koruyucusu değildir. Cumhurbaşkanı, devletle milleti kucaklaştıran devletinin milletinin, vatanının hizmetkarıdır. Eğer sizler destek verirseniz oy verirseniz bizi bu göreve tayin ederseniz, sizin tarafınızda olacak, milletin tarafında olacak, yine milletim için ülkem için koşacak ve koşturacağım."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler