HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Redhack cevabı

Erdoğan AB konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı

Erdoğan'dan Redhack cevabı

ANKARA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı manevi tazminat davasına ilişkin, "Anamuhalefet genel başkanını muhatap olarak kabul etmiyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına o denli bir hakareti yapabilecek bir babayiğit karşımda göremiyorum. Onun için de onlara gerekli cevabı zaten hukuk devletinde avukatlarım gerektiği şekilde veriyorlar." dedi.

Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile görüşmesinin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlediği ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, Reyhanlı'daki bombalı saldırıların ardından bir hacker grubu tarafından ele geçirildiği ileri sürülen istihbarat raporlarında saldırıyı El Nusra örgütünün yaptığına yönelik bilgilerin yer aldığını belirtilerek değerlendirilmesini sorması üzerine Erdoğan, "Bu hackerler, buna benzer konular, istihbaratın yakından ilgilendiği, takip ettiği, güvenlik güçlerimizin aynı şekilde takip ettiği konular" yanıtını verdi.

"Bu konularda da 'şu örgüt, bu örgüt' gibi yakıştırmaların, nihai neticesi alınmadan açıklanması sadece bu tür örgütlerin propagandasına yarar" diyen Erdoğan, yazılı ve görsel basının bu tür söylemlere itibar etmemeleri gerektiğini belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunlar elinizde belgelerle var olduğu zaman bunları yazın veya çizin. Şu anda bu belgeler ortaya çıkana kadar bunların lüzumsuz yere propagandasını yapıyorsunuz. Bu farkında olmadan, teröre destektir, terör örgütlerine destektir. Bu destekleri bunlara vermeyelim. Burada da farklı bir sürecin içindeyiz ve bu sürecin içinde gerek Orta Doğu'da Suriye ile verdiğimiz bu mücadele gerek içeride mevcut gelişmeler, bunlara yönelik atacağımız adımları elbirliğiyle atmamız lazım. Burada güçbirliğine şiddetle ihtiyacımız var. Dolayısıyla pek bunlara iltifat etmezsek isabetli olur diye düşünüyorum."

-"Şöyle havuz biraz daha dolsun"-

Kılıçdaroğlu'na yönelik açtığı manevi tazminat davasına ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Anamuhalefet genel başkanını muhatap olarak kabul etmiyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına o denli bir hakareti yapabilecek bir babayiğit karşımda göremiyorum. Onun için de onlara gerekli olan cevabı zaten hukuk devletinde avukatlarım gerektiği şekilde veriyorlar" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tazminatsa tazminat, bugüne kadar zaten kazandığımız, kesinleşmiş çok tazminat var. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanım bu tazminatları sucuk festivallerinde halka sucuk dağıtarak gerçekleştirdi. Ben de herhalde ya İstanbul'un Sultanahmet Meydanı'nda veyahut daha uygun bir meydanda bu konuda bunun değerlendirmesini yapacağız. Şöyle havuz biraz daha dolsun, biraz boşluk var, onun dolmasını bekliyorum."

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Reyhanlı'da meydana gelen patlamalar ile ilgili, "Türkiye'nin bu konu üzerinde, Suriye'ye kapılarını açmış olmaktan dolayı ödediği bedele tanıklık ediyoruz. AB ülkelerinin ve AB ülkesi vatandaşlarının dayanışması Türkiye'nin yanında olacaktır" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Türkiye ile AB arasındaki münasebetlerin 50 yılı olduğunu vurgulayarak, yapılan bu ziyaretin bu yönüyle de önemli olduğunu aktardı. Erdoğan toplantının gündemine ilişkin olarak, Türkiye'nin üyelik ve müzakere sürecinde attığı adımların konuşulduğunu kaydetti. Bundan sonraki sürecin çok daha farklı geçmesini temenni ettiklerini aktaran Erdoğan, "Bu konu ile ilgili olarak, başta vize sorunu olmak üzere. Yine Türkiye'nin uzun zamandır üzerinde ısrarla durmuş olduğu, Nabucco Projesi var. Bir transit işlevi olan ülke olarak, tüketici özelliği olan bir ülke olarak bunları görüştük. Bu konu ile ilgili olarak da maalesef atılan ciddi bir adım yok bunları değerlendirme imkanımız oldu" dedi.

-"TÜRKİYE YÜK OLMAYA DEĞİL, AYNI ZAMANDA YÜK ALMAYA GELİYOR"-

AB'nin yaşadığı ekonomik krizin de toplantıda görüşüldüğü söyleyen Erdoğan, şu anda bu krizden çıkışın süreci içerisinde olunduğunu öğrendiklerini anlattı. Erdoğan, bu süreç içerisinde Türkiye'nin hem kendine hem de AB'ye kazanımlar getireceğini vurgulayarak, "Türkiye yük olmaya değil, aynı zamanda yük almaya geliyor. Böyle bir özelliğe sahip. Bir başka özelliği de Türkiye'nin 1,5 milyarlık İslam dünyası ile AB arasında Türkiye'nin köprü olma özelliği var" diye konuştu. Avrupa ülkelerinde, 5 milyonu aşkın Türk vatandaşının bulunduğunu anlatan Erdoğan, Türkiye'nin bu yönüyle AB içerisinde olduğunu söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin bölgedeki sorunlar ile ilgili olarak da AB ile işbirliği yapabileceğini aktardı.

-AB OLARAK REYHANLI'DA YAKIN ZAMANDA GERÇEKLEŞMİŞ OLAN KORKUNÇ SALDIRIYI DA KINIYORUZ"-

Erdoğan Türkiye'nin ekonomik alanda gösterdi gelişmelere değinerek, Türkiye'nin 2023 yılında dünyada ilk 10 ekonomiye girmesini hedefleyen bir ülke olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın ardından açıklamalarda bulunan Rompuy, Türkiye ile AB arasında ekonomik alanda iş birliğinin yaygın olduğunu vurguladı. Rompuy, toplantıda kendilerini Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusunda yeni fasılların en kısa sürece açılmasını istediklerini görüştüklerini aktardı. Türkiye'nin reform çalışmalarını taktirle karşıladıklarını söyleyen Rompuy, yargı reformu, yeni anayasa çalışmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini ve heyecanlandırdığı sözlerine ekledi. Rompuy, ifade özgürlüğü ile temel hak ve hürriyetlerin AB için önem arz ettiğin kaydederek, vize muafiyetinin kendileri için öncelikli olduğunu anlattı.

Çözüm süreci ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ı tebrik eden Rompuy, AB olarak bu fırsatın iyi değerlendirilmesini istediklerini, AB olarak kendilerinin Türkiye'yi bu konuda desteklediklerini vurguladı.

Türkiye'nin en büyük ticaret ortağının AB olduğunu vurgulayan Rompuy, AB'nin ise Türkiye ile ticaret ortaklığının 6. sırada olduğunu aktardı. Dış politika konularında Türkiye'nin başarılı bir ülke olduğunu söyleyen Rompuy, Suriye'deki son durumun da gündeme geldiğini söyledi. Rompuy şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye bu trajedinin etkilerini çok yakından hissediyor. Çünkü Suriye'den irtica eden pek çok kişiye kapısını ardına kadar açmış bir ülkeden bahsediyoruz. Türkiye siyasi bir çözümün bulunabilmesi için elinden gelen çabayı gösteriyor. AB Cenevre görüşmelerinin yeniden başlatılmasıyla ilgili olarak elinden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırdır. Bu vasile ile bizlere sağlamış olduğu destekten dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum. AB olarak Reyhanlı'da yakın zamanda gerçekleşmiş olan korkunç saldırıyı da kınıyoruz. Türkiye'nin bu konu üzerinde, Suriye'ye kapılarını açmış olmaktan dolayı ödediği bedele tanıklık ediyoruz. AB ülkelerinin ve AB ülkesi vatandaşlarının dayanışması Türkiye'nin yanında olacaktır."

[Tüm haberler](https://www.mynet.com/haber)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler