HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan 'Rus pilot' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı'nda, Uganda'ya hareketi öncesinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yle ilgili açıklamalarına ilişkin, "Şimdi beni meraklandıran konu, acaba bizden nasıl bir ilk adım bekleniyor, onu ben anlamakta zorlanıyorum. Yoksa biz Türkiye olarak suçlu sandalyesinde oturan bir ülke değiliz ve biz kesinlikle Rusya ile münasebetleri bozmak isteyen de değiliz." dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, "Efes 2016 tatbikatını izlediniz. Tatbikat ilk kez uluslararası olarak icra edildi. Uluslararası olması hem askeri açıdan hem Türkiye açısından ne ifade ediyor?" şeklindeki sorusu üzerine, "Bugüne kadar gerçekten son tatbikata kadar böyle çoklu katılım olmamıştı, ilk defa bu oluyor." diye konuştu.

Başbakanlığı döneminde de söz konusu tatbikatların hemen hemen hepsine katıldığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu katılımın çoklu olması, tabii aynı zamanda gerek savunma sanayinde, dünyadaki savunma sanayi teknolojileri noktasında bir dayanışmanın, ki bunların içinde NATO üyesi ülkeler vardı, NATO üyesi olmayan ülkeler de vardı, bu aynı zamanda bir dayanışmanın, bir yardımlaşmanın da en güzel ifadesiydi. Türkiye ile beraber 9 ülke, yani Türkiye dışında 8 ülke var, 9 ülkenin müşterek yaptığı bir tatbikat oldu. Bu tatbikat bana göre çok çok verimli oldu. Genelkurmay başkanlarıyla müşterek, sonunda yine bir oturup değerlendirme yaptık. Misafir genelkurmay başkanlarımız, yani bu tatbikattan çok memnun kaldıklarını onlar da ifade ettiler. Öyle zannediyorum ki bundan sonraki süreçte benzer Efes tatbikatlarını inşallah İzmir'imizde göreceğiz."

SUÇLU SANDALYESİNDE OTURAN BİR ÜLKE DEĞİLİZ"

"Sayın Putin'in Atina ziyareti sırasında bir ifadesi vardı, Türkiye'nin adımlar atması yönünde. Rusya'nın ve Putin'in tutumu hala değişmedi. Bu konuda Türkiye adım atacak mı? Önümüzdeki süreçte Türkiye-Rusya ilişkilerinde bir gelişme yaşanacak mı?" sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"BİR PİLOTUN YAPMIŞ OLDUĞU BİR YANLIŞ SEBEBİYLE...''

"Şimdi beni meraklandıran konu, acaba bizden nasıl bir ilk adım bekleniyor, onu ben anlamakta zorlanıyorum. Yoksa biz Türkiye olarak suçlu sandalyesinde oturan bir ülke değiliz ve biz kesinlikle Rusya ile münasebetleri bozmak isteyen de değiliz. Tam aksine Rusya ile münasebetlerimizi geliştirmeyi arzu eden bir ülkeyiz. Kaldı ki Sayın Putin ile bizim ilişkilerimiz gerçekten çok farklı noktadayken, iki iyi dost noktasındayken böyle bir konuma gelmiş olması veyahut bir pilotun yapmış olduğu hata veya yanlış sebebiyle koskoca Türkiye’yi feda etmesi gerçekten düşündürücüdür. Rusya ile münasebetlerimizi kesinlikle yeniden geliştirmenin, yeniden çok daha farklı bir konuma taşımanın gayreti içerisinde olmamız gerekir diye düşünüyorum. Temenni ederim ki bir an önce bu sıkıntı aşılır ve Türkiye ile Rusya şu son 10 yıl içerisinde attıkları adımları yeniden atarlar, atmaya devam ederler."

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler