HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'dan Türk gemisi için ilk açıklama

Recep Tayyip Erdoğan, Libya açıklarında bir Türk şirketine ait gemiye düzenlenen saldırı hakkında, "Bizim bayrağımızın olması halinde durum çok daha farklı olurdu o ayrı mesele" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba baş başa ve heyetler arası yaptığı görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Libya açıklarında bir Türk gemisinin Libya yönetimi tarafından vurulmasının anımsatılması ve Türkiye'nin bir girişiminin olup olmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, alınan bir ihbar neticesinde bir geminin vurulamayacağını kaydetti.

Kuru yük gemisinin Türk bandıralı olmadığını belirten Erdoğan, geminin sahibinin Türk şirketi olduğunu fakat COOG Adaları bandırası taşıdığını kaydetti. Geminin ateş altında bırakılması sonucu 3. kaptanın hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, "Libya hükümetine yönelik bunları şiddetli bir şekilde kınadık kınıyoruz. Bizim bayrağımızın olması halinde durum çok daha farklı olurdu o ayrı mesele. Fakat ne olursa olsun, bunların yapması gereken bunların kendi aynı şekilde sahil güvenlik botları ile bu gemiyi durudurlar gemiyi limana çekerler, ondan sonra da bu konteynerleri açarlar silah var mı yok mu görülürdü. Bunlar daha henüz devlet olamamışlar. Devlet olmadıkları için bu tür yollara başvuruyorlar.

Bunu şiddetle kınıyoruz, burada hukuki bütün haklarımız mahfuz kalmak suretiyle de başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere işin takipçisiyiz, bu süreci takip ediyoruz. Sorumluların derhal Libya yetkilileri tarafından bulunması gerekir. Bunun da takipçisi olacağız. Tabii şu anda Libya'nın kendi içinde ciddi bir sıkıntısı var, onu görmemiz lazım. Çok başlılık var, 'iki başlılık' da demiyorum. Çok başlılığın içerisinde olan bir Libya'da maalesef böyle bir sıkıntı şu anda yaşanıyor. Takipçisiyiz ve bu konuyu inanıyorum ki asla bir gizliliğe veyahutta 'neticesi ne olursa olsun' demeden sonuna kadar kovalayacağız ve bu işin faillerini de ortaya inşallah çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler