HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında ilginç anlar

TRT'de gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ünlü sunucu Pelin Çift arasında yaşanan 'Diriliş Ertuğrul' konuşması, canlı yayında ilginç anların yaşanmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT1 ve TRT Haber kanallarında ortak yayınlanan programda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"PROGRAM BİTTİ Mİ Kİ?"

TRT'de tarih ağırlıklı program sunan Pelin Çift, konuyu TRT'nin sevilen dizisi Diriliş'e getirerek Erdoğan'a "Bu programdan sonra da Diriliş başlayacak. Sizin de Diriliş'i yakından takip ettiğinizi biliyoruz. Son olarak kapatmadan önce bir şey söylemek ister misiniz?" diye sordu.

Erdoğan, programın bittiğini sanan Çift'e "Neyi kapatıyoruz program bitti mi ki?" diyerek devam edeceklerini hatırlattı. Erdoğan'ın uyarısı üzerine önce stüdyoda soğuk bir sessizlik oldu. Ancak daha sonra gazeteciler ve Erdoğan gülerek ortamı yumuşattı.

"DİRİLİŞ DEVAM EDECEK"

Pelin Çift'in sorusunu da cevapsız bırakmayan Erdoğan, şunları söyledi:

TRT, dönem dizileriyle çok önemli bir adım attı. Diriliş son dönemlerde 7'den 70'e tüm halkımızın hayranlıkla izlediği bir dizi. 'Yapılamaz, yapamayız' diyenlere karşı aslında Diriliş çok önemli bir cevap olmuştur. İnanıyorum ki bu ekip bundan sonra çok daha farklı dizileri arka arkaya getirecektir. 13 yaşında torunum sadece yayınlandığı akşamı değil, tekrarını da izliyor. Daha küçük torunlarım da izliyor. Onlara özgüven kazandırıyoruz. Körfez ülkelerini ziyaretimde herkes 'çok güzel bir dizi, bunları biz de alalım' diyordu. Şimdi yeni bir adım daha atılıyor Sultan Abdülhamid'le ilgili. Kut'ül-Amare ilgili bir çalışmanın olduğunu biliyorum.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bizim için her gün Kadınlar Günü'dür. Kadınlar Günü'nde ne yazık ki bir töreni burada yapmayı planlarken Bursa'dan Ankara'ya gelmeyi planlayan otobüsün kaza yapması nedeniyle 7 hanım kardeşimiz hayatını kaybetti, 30'u aşkın hanım kardeşimiz yaralandı.

Başkanlık sistemi şu 14 yıllık geçmişimizde bize birçok gerçekleri öğretti. Nerede sıkıntı yaşıyoruz. Nerede rahat bir çalışma zemini yakalıyoruz. Bunları öğrenme fırsatı bulduk. Bizde muhalefetin huyudur; siz beyaz diyorsanız onlar siyah diyecektir.

"AYNI EKOLDEN GELMEDİĞİNİZ ZAMAN BÜYÜK SORUNLAR OLUYOR"

Mevcut sistem ülkede istikrarı tehdit ediyor. Cumhurbaşkanlığında aynı ekolden gelmediğiniz zaman büyük sorunlar oluyor. Biz bu sorunu Sayın Sezer ile yaşadık. 14 sene içerisinde ekonomide diğer ülkelerde, batı ülkeleriyle çok ciddi bir yarışın içine girdik. Yaptığımız yatırımlarla dünyanın hayranlığını kazandık. Sessiz devrimi aynı ekolden gelmemiz sayesinde gerçekleştirebildik.

"15 TEMMUZ'UN 40 YILLIK MAZİSİ VAR"

Bize 15 Temmuz önemli bir şeyi öğretti. 15 Temmuz kısa sürecin neticesi değil. Bu işin 40 yıllık mazisi var. 15 Temmuz'da milletimizin imanını, vatan sevgisini görüyorum. Biz 11 hanım kardeşimizi şehit verdik. 249 şehit şehit var. Bütün bu direniş vatanı teslim almak isteyenlere karşı sizin gibi alçaklara asla teslim etmeyeceğiz demekti. Farklı vesayet odaklarına da benim milletimin cevabıydı. O gece her şey belli oldu. Millet 15 Temmuz'un anayasal bir teminat altına getirilmesini istiyor.

"15 TEMMUZ İLE HESAPLAŞMA GÜNÜ 16 NİSAN'DIR"

15 Temmuz gecesi ak sütün içindeki o ipliği ayırır duruma geldi benim milletim. Ve o kararlılık halen devam ediyor. Kandil'deki teröristler hayır diyor. Kim bunlar? PKK. Kim diyor? FETÖ'cüler. Bunlar değil miydi 15 Temmuz'da benim milletime karşı darbe girişiminde bulunanlar. Benim vatanımı parçalamak isteyenler bunlar değil miydi? 15 Temmuz ile hesaplaşma günü 16 Nisan'dır.

YENİKAPI RUHU

Yenikapı ruhu ne yazıkki süreklilik arz edemedi. AK Parti'ye, MHP'ye, CHP'ye, HDP'ye, Saadet Partisi'ne, BBP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Liderlerin gerçekleştiremediği reformu hep birlikte 16 Nisan'da sandıkta gerçekleştirelim.

"BİZ ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN BİR SİSTEM İNŞA EDİYORUZ"

Diyelimki bir veya iki tane yardımcım olacak. Veya seçilen kişinin bir veya iki yardımcısı olacak. (Cumhurbaşkanı) Yurtdışına çıktığı zamanda o ikisinden biri yönetecek. Biz onun içinde ucunu açık bıraktık. 1 veya 2 yardımcı olabilir. Şahsımla alakı soruya gelince cevabı çok önemli. Değerler silsilesi içerisinde basit. Benim 16 Nisan'a kadar ömrümün olduğunu kimse garanti edemez. Samimi olmamız gerekiyor bunlar samimiyetsiz bir yaklaşım. Biz ülkemizin geleceği için bir sistem inşa ediyoruz. Yıllar yıllar içerisinde parlementer sistem de biz darbeler görmedik mi? İstikrar var mıydı yoktu. Güven var mıydı yoktu.

Teröre karşı son birkaç ayda devletimiz askeriyle polisiyle bugüne kadar görülmemiş operasyonlar zinciri yapılıyor. Yeni sistemle terörle mücadelede çok daha seri sonuçlar alacağız.

Göreve geldiğimizde devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Şimdi tek haneli rakamda. Ekonomide güvenli liman olduk. Bu ülkenin ekonomi kaderini onlar (kredi derecelendirme kuruluşları) değil, biz belirleyeceğiz. Ekonomide Türkiye'nin herhangi bir zaafı, sıkıntısı yoktur. Kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Çifte başlılık ortadan kalkıyor karar merciği tek oluyor. Anamuhalefetin başının yaptığı açıklamaları görüyorsunuz. Dün gençlik programındaydım Kılıçdaroğlu'nun sözlerini dinlettim. Gel şunu bir oku ya. Artık Başbakanlık yok. Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık birleştiriliyor. Bu sistemle dışarıdan bir kabine oluşuyor. Asıl önemli olan sayın Kılıçdaroğlu artık başbakan yok. Sadece cumhurbaşkanı var ve onun kabinesi var. Yürütme artık cumhurbaşkanında.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler