HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ertuğrul Günay: Suud Kralı'nın ölümünde bayrakları yarıya indirenler...

Ertuğrul Günay, Suruç'ta yaşanan ve 32 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan katlima ilişkin hükümete sert eleştirilerde bulundu.

Ertuğrul Günay, "Suud Kralı'nın ölümünde bayrakları yarıya indirenler, bunca acı karşısında sergiledikleri bu duyarsız tutumu kime, nasıl anlatacaklar" dedi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Suruç'taki patlamaya ilişkin Twitter hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. 32 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan katliama ilişkin hükümete yüklenen Günay, "Bunca yurttaşın öldüğü, yaralandığı bu katliamdan sonra toplanmayan bir Meclis, iktidarı, muhalefetiyle milletin karşısına nasıl çıkacak? Ve Suud Kralı'nın ölümünde bayrakları yarıya indirenler, bunca acı karşısında sergiledikleri bu duyarsız tutumu kime/nasıl anlatacaklar?" diye sordu.

-"KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ HÜKÜMET KURULSUN İÇİN Mİ, KURULMASIN İÇİN Mİ YAPILIYOR?"-

Yeniden seçim yapılması halinde sonucun değişmeme ihtimali üzerinde duran Günay, "Bugünkü tablo 7 Haziran iradesine aykırı. Bu tabloyla yeni seçime gidilirse muhalefet -birbirlerini suçlama dışında-halka ne söyleyecek? Birileri bunu denemek, seçime kadar da bu müstafi muvakkat kadroyla devam etmek istiyor. Ülke ateş içinde... Seçimin üstünden 45 gün geçti; hükümet yok. Koalisyon görüşmeleri hükümet kurulsun için mi, kurulmasın için mi yapılıyor? Müzakereleri neden mv olmayan geçici Bakanlar yürütüyor? Hükümet kurulmadıkça görevde kalacak -mv olmayan-müstafi Bakanların acelesi, yürütülen müzakerenin inandırıcılığı yok; zaman geçiyor. Yeniden seçimde sonuç değiştirmeyebilir; ancak birileri bunu denemek, seçime kadar da bu müstafi muvakkat kadroyla devam etmek istiyor" ifadelerini kullandı. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler