HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ertuğrul Kürkçü 'ben kefilim' dedi, ziyaretçileri Meclis'e girdi

HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, TBMM'de düzenleyeceği basın toplantısına beraberindeki 3 öğrenci ile birlikte gelince polis engeli ile karşılaştı.

Ertuğrul Kürkçü 'ben kefilim' dedi, ziyaretçileri Meclis'e girdi

ANKARA, (DHA) - Öğrenciler, Kürkçü'nün 'Ben kefilim' demesinin ardından içeriye girebildi.

HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrencinin baskı gördükleri iddiasıyla açlık grevine başladıkları gerekçesiyle, açlık grevindeki 3 öğrenci ile birlikte basın toplantısı yapmak üzere TBMM yerleşkesi içindeki basın kapısına geldi. Burada görevli polis memurları ise öğrencilerin girişine engel çıkarttı. Bunun üzerine Kürkçü, polis memurlarına “Tamam onlar konuşmayacak, Onlar izleyecek. Benimle birlikteler. Ben kefilim” dedi. Bunun üzenine 3 öğrenci basın toplantı salonuna girebildi.

Meclis Başkanlığı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının ardından güvenlik kurallarında yaptığı düzenlemeler nedeniyle öğrencilerin basın toplantısı salonuna alındığını ancak açıklama yapamayacaklarını belirten Kürkçü, "Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı girişilmiş olan saldırı gerekçesiyle bu kararın alınması da tıpkı Başbakan'ın istemediği kimi Tweet'lerin atılması yüzünden Twitter'ın yasaklanması gibi. Giriş çıkışları kaynağında doğru dürüst denetleyerek, milletin Meclis'ine girmesine engel olmamak gerekirdi. Bu vehimlerle Meclis yönetilemez" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler