HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'a büyük karşılama

Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçiliği'nden istifa ederek CHP'den Ardahan Milletvekili adayı olan eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.

Eski Musul başkonsolosu Öztürk Yılmaz, "Risk alarak geldim, her şeyden vazgeçtim, şu anda hiçbir şeyim yok, hiçbir makamım yok, hiçbir maaşım yok ama siz varsınız"dedi.

1 Kasım 2015 Milletvekili Seçimleri öncesinde siyasi partiler çalışmalara hız verdi. CHP Ardahan Milletvekili adayları Öztürk Yılmaz ve Erdem Uygur seçim çalışmaları kapsamında Ardahan'a geldi. Çamlıçatak köyü mevkiinde partililer tarafından karşılanan milletvekili adayları konvoyla Ardahan'a giriş yaparak, kentte şehir turu atıp vatandaşları selamladı. Adaylar daha sonra CHP il binası önünde seçmenlerine seslendi. Partililere hitabı esnasında duygulu anlar yaşayan CHP milletvekili adayı Özay Yılmaz, toplumdaki kutuplaşmaya dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Türkiye'de bir çok olay oluyor, bundan sonraki süreçte, Türkiye kutuplaşmaya gidiyor ve Türkiye birbirini yiyor. Böyle bir Türkiyeyi kim arzu ediyor, bunu arzu eden var mı? Biz bu ülkenin çocuklarıyız, bu ülkenin gerçek sahipleriyiz, sessiz çoğunluğuz ve biziz bu ülkenin sahibi. Bundan sonraki süreçte de birlikte çalışacağız, birlikte direneceğiz. Bakınız güç ne zamandır biliyor musunuz? Güç meydana inmek, demokrasiden taraf olmaktır, insan haklarından taraf olmaktır ve bütün Türkiye'den taraf olmaktır. Ayrım gayrım yok bunu böyle bilelim, biz ne zaman ayrımcılığa kalkışırsak o zaman ayrımcılık bizi yer bitirir. Kardeşiz, kardeşlik hukukunu tesis edeceğiz ve ona göre çalışacağız. Biz kız alıp vermişiz ve her türlü zorluktan birlikte geçmişiz ve bu ülke herkesin vatanıdır, bu bayrak herkesin bayrağıdır, fikirlerimizin ayrı olması da normaldir. Bunu böyle kabul etmemiz gerekiyor.''

Yılmaz, ''Size bir konuda garanti veriyorum; benim de yanlışlarım olabilir. Biz sonuçta hata yapabiliriz, lütfen beni de boş bırakmayın. Başarı olacaksa sizindir, başarısızlık benimdir. Benim peşime düşün ben sizi Ankara'ya taşımasını bilirim. Bunu yapacak insanım, bu kapasitemin olduğuna inanarak buraya geldim. Risk alarak geldim, her şeyden vazgeçtim, şu anda hiç bir şeyim yok, hiçbir makamım yok, hiçbir maaşım yok ama siz varsınız" şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler