HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşref Fakıbaba kimdir? Yeni kabinede Eşref Fakıbaba sürprizi...

Yeni kabineden en dikkat çeken isimlerden biri de Eşref Fakıbaba oldu. Şanlıurfa Belediye Başkanlığı döneminden tanınan Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in yerine yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı oldu. Böylece kabinede bölge dengesinin korunduğu belirtiliyor. Peki Eşref Fakıbaba kimdir? Eşref Fakıbaba AK Parti'ye ne zaman katıldı? İşte yeni kabinenin sürpriz isimlerinden Fakıbaba'nın kısa özgeçmişi...

Eşref Fakıbaba kimdir? Yeni kabinede Eşref Fakıbaba sürprizi...

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı döneminden tanınan Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in yerine yeni Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı oldu. Böylece kabinede bölge dengesinin korunduğu belirtiliyor.

Bakanlıkla ilgili ilk kez konuşan Fakıbaba, benim için sürpriz oldu. Önemli olan bakanlığın hakkı vermek" dedi.

16 Aralık 1951'de Şanlıurfa Birecik'te doğan Fakıbaba, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi kliniğinde ihtisas yapan Fakıbaba, Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesinde Başhekimlik yaptı. İki dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

AYRILIP GERİ DÖNMÜŞTÜ

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Fakıbaba, evli ve 3 çocuk babası.

1994-2004 yılları arasında 11 yıllık Başhekimlik hizmetinin ardından 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı. Fakıbaba daha sonra Saadet Partisi'ne katılmış ancak Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılışıyla istifa etmişti.

22 Ocak 2013'te halen belediye başkanlığı görevini devam ettirirken Ak Parti'ye katılmıştı.

Fakıbaba o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti rozetini takmasıyla AK Parti'ye geçmişti.

FAKIBABA'NIN BAKAN OLMASI ŞANLIURFALILAR'I SEVİNDİRDİ

2004’de AK Parti’den Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilen Ahmet Eşref Fakıbaba, 2007 yapılan yerel seçimlerinde AK Parti'nin kendisini yeniden aday göstermemesi üzerine bağımsız olarak katıldığı seçimlerde yüzde 60 oy alarak ikinci kez Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilmişti.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Fakıbaba, revize edilen Bakanlar Kurulu'nda; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak yer aldı.

Fakıbaba'nın bakan olması, hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı. Şanlıurfalılar, tarım şehrinden bir bakanın çıkmasının sevindirici bir durum olduğunu ifade etti. Belediye Başkanlığı döneminde kentte yeni projelerin hayata geçmesinin mimari olarak gösterilen Fakıbaba’nın bakanlığını hemşehrileri olumlu karşıladıklarını söyledi.


En Çok Aranan Haberler