HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eyüp Fatsa'dan 'çete' tepkisi

Eyüp Fatsa'dan 'çete' tepkisi

ORDU (İHA) - AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, "Çeteler, Demirel'e makamında yumruk attı, Özal'ı, Ecevit'i kurşunladı, Mesut Yılmaz'ın burnunu kırdı, CHP ise bu çeteleri korumaya kalktı" dedi.

AK Parti Kumru İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada 'çeteler' konusuna değinen Milletvekili Fatsa, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin rahatlayamamasını, gerginlikleri aşamamasını, Türkiye'nin kendi içerisindeki kırılmaları ve husumetleri ortadan kaldıramamasını çetelere bağlayan Eyüp Fatsa, Özal, Ecevit, Mesut Yılmaz ve Demirel'in çetelerin üzerine Babakan Recep Tayip Erdoğan gibi gidemediğini ileri sürdü. Fatsa, "1952'den beri Türkiye'de çete konuşuluyor. Bu çete 1970'li yıllarda Demirel Başbakan iken geldi, makamında suratına yumruğu attı. Demirel bunların üzerine gitti, bir kükredi, baktı ki olmuyor, sonra sesini kesti. Bu çete sonra geldi, Turgut Özal'ı kurşunladı. Özal üzerine gitti, sonra sustu. Eşi, çocukları, bütün yakınları diyor ki, 'Özal, çetenin bütün bağlantılarını gördü ama işin durumu karşısında üzerine gitmeye cesaret edemedi. 1977'de İzmir'de rahmetli Ecevit'i kurşunladılar. Dedi ki, 'Ben devlet içerisinde illegal yapılanma bir örgüt buldum, canını okuyacağım.' Baktı ki pabuç pahalı, sonra vazgeçti. Bu çete, Mesut Yılmaz Başbakan'dı, burnunu kırdı, 'Canını okuyacağım bunların' dedi. İçerisine bir girdi, baktı ki derin bağlantılar var, sonra o da sustu. Aynı saldırılar Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'a da yapıldı. Kaç tane mutlak suikasttan kurtuldu, kaç tane terör eylemeleri yapıldı. Bunların birçoğu duyulmadı" diye konuştu.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatsa, konuşmasına şöyle devam etti: "Başbakan çeteye dedi ki, 'Beni Özal'la, Demirel'le, Ecevit'le, Mesut Yılmaz'la karıştırmayın. Benim adım Recep Tayyip Erdoğan. Millet adına huzursuzlukların, yolsuzlukların, soygunların hesabını ben size sorarım.' Ne oldu, sormaya kaldı. Ana muhalefet ayaklandı, 'çeteye dokunamazsın' dedi. Niye? İşine gelmiyor. Yahu kardeşim sen çeteyi korumak için mi milletten yetki aldın, yoksa milletin hukukunu korumak için mi milletten yetki aldın. Ne için varsın Allah aşkına. 'Terör örgütüne dokunmayın' diyenlere(DTP), 'çeteye dokunmayın' (CHP) diyenlere soruyorum, Allah aşkına ne fark var? AK Parti iktidardan gitse, terör örgütü terör örgütü faaliyetlerine son mu verecek? Çeteler, 'nasıl olsa AK Parti iktidardan gitti, biz kendimizi feshedelim' mi diyecek? Hayır. Bunların karşı olduğu AK Parti falan değildir. Bunlar millete karşı millete. Bunlar bu ülkede karışıklık, husumet, gerginlik oluşturmak istiyorlar."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler