HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatma Şahin'e ''Yılın Kadını Ödülü'' verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engellilerin sorunlarına işaret etti.

İSTANBUL (A.A)Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engellilerin sorunlarına işaret ederek, "Esas engellerin zihinlerde ve kalplerde olduğunu, esas engellin engellilerin sorununu bilmemekte olduğunu gördük" dedi.

Şahin, Arnavutköy Belediyesinin "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği"nde yaptığı konuşmada, sosyal belediyeciliğin önemine değinerek, sosyal belediyeciliğin kadının ve ailenin yaşamına dokunduğunu ifade etti.

Kadınların sevgi, şefkat, merhamet, fedakarlık, kardeşlik demek olduğunu belirten Şahin, kadınların dağ gibi güçlü olduklarını da söyledi.

Şahin, ülkenin bütün kadınlarının kalkınma hamlesinin önemli bir parçası olduğunu kaydederek, "Daha önce kadın meselesine de kör, sağır, bigane kalındı. Ağaçların budandığı gibi yeteneklerimiz yok edildi" dedi.

Çocukların geleceği için çalıştıklarını ifade eden Şahin, "Bugün hem hukuken, hem kalben, hem zihnen çok daha güçlüyüz" diye konuştu.

Şahin, ülkenin tüm kaynaklarının sorunların çözümü için kullanıldığını belirterek, "Bugünümüz dünümüzden çok daha iyidir. Yarınlarımız çok daha umutlu ve mutlu olacak" dedi.

-"Yılın Kadını Ödül Töreni"-

Bakan Şahin, daha sonra Pendik'te Türkiye Engelliler Vakfının "Yılın Kadını Ödül Töreni ve Engelli Kadınlar Gala Gecesi"ne katıldı.

Fatma Şahin'e, Vakıf Başkanı Zülfinaz Abedan tarafından "Yılın Kadını Ödülü" verildi. Şahin, burada yaptığı konuşmada, engelliler için yaptığı çalışmadan dolayı kendisine bu ödülün verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Engellilerin birey olarak güçlendirilmesinin önemine işaret eden Şahin, engellilere sağlık ve eğitimde fırsat eşitliği sağlandığını söyledi.

Şahin, engellilerin istihdam sorununa değinerek, devlette 15 bin olan engelli kadrosunu 50 bine çıkardıklarını, hala dolmayan kadroların bulunduğunu ifade ederek, 29 Nisan'da engelliler için önemli bir sınav yapacaklarını, bedensel, görme, işitme ve zihinsel engellilerin hepsinin kendi alanlarında sınava gireceklerini kaydetti.

Bu sınava girmek için 60 bin engellinin başvurduğunu da belirten Şahin, sınavı başarıyla geçirerek, boş kadroları hızlı bir şekilde doldurmak istediklerini dile getirdi.

Şahin, engellilerin ulaşılabilirlik sorunu olduğunu da ifade ederek, bu alanda yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü, uygulamada hala sorunların bulunduğunu belirtti.

Bakan Şahin, engellilerin sorunlarına işaret ederek, "Esas engellerin zihinlerde ve kalplerde olduğunu, esas engelin engellilerin sorununu bilmemekte olduğunu gördük" dedi.

Konuşmanın ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu'ya da katkılarından dolayı plaket sunuldu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler