HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fezlekeler Başbakanlık'a gönderildi

Halkın Demokratik Partisi (HDP) 8 milletvekili hakkındaki 9 fezleke Başbakanlık'a gönderildi

Fezlekeler Başbakanlık'a gönderildi

HDP'li 8 milletvekilinin dokunulmazlığını kapsayan dosya Başbakanlık'a gönderildi.

Hakkında fezleke hazırlanan milletvekilleri; Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Aycan İrmez, Çağlar Demirel, İmam Taşçıer, Feleknas Uca ve Adem Geveri ile Gülser Yıldırım.

Fezlekeler terör örgütü propagandası yapıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmalar kapsamında hazırlandı.

Geçtiğimiz hafta aralarında Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 5 HDP'linin fezlekeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisi ve partisinden 4 milletvekiliyle ilgili fezlekelerin TBMM Başkanlığı'na gönderilmesiyle ilgili olarak, "Fezleke gitme prosedürü zaten budur. Bugüne kadarki bütün fezelekeler bu şekilde Meclis'e gitti. Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, oradan da parlamentoya gider. Biz milletvekillerimizle birlikte bir tek örgüte üyeyiz o da Halkların Demokratik Partisi'dir. Başka da hiç bir örgüte üye olmadık, olsaydık da hiç korkmadan
söylerdik" demişti.

Fezleke nedir?

Fezleke, her hangi bir kararın ya da sorunun kısa yazımı ya da anlatımı.

Fezleke hukukta bir mahkeme kararının, bir hukuki bir soruşturmanın özetine denir. İdari soruşturma açılan kişi ya da kurumlar hakkında, müfettişlerce ya da soruşturma kurullarınca düzenlenen raporlara da fezleke denir.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler