HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazilerden Başbakan Erdoğan’a suç duyurusu

Gaziler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında MİT-PKK Oslo görüşmesi nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

ANKARA (ANKA) – Gaziler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında MİT-PKK Oslo görüşmesi nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

22 gazi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Erdoğan’a yöneltilen suçlamalar ise “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak, Terör Örgütü Adına Suç İşlemek ve Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek, Devlete Karşı Savaşa Tahrik ve Suç İçin Anlaşma ile Suçu ve Suçluyu Övmek” şeklinde.

Suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdikten sonra açıklama yapan gaziler, Oslo’da yapılan MİT-PKK görüşmenin basına yansımasının ardından “neden bacaklarımızı, kollarımızı, gözlerimizi ve başkaca birçok organımızı vatan topraklarında bıraktık, neden arkadaşlarımız şehit oldu, neden analarımız, babalarımız, kardeşlerimiz bu acıları çekti” şeklinde düşündüklerini belirtti. Vatanımızın bölünmesine, birliğin yok edilmesine asla izin vermeyeceklerini belirten gaziler, “Bu uğurda kalan diğer organlarımızı feda etmeye, şehit olmaya hazırız” dedi.

-"ÖRGÜT KURULMUŞTUR"-

Basına yansıyan Oslo’da gerçekleştirilen MİT-PKK görüşmelerinin içeriğine yer verilen suç duyurusunda, Başbakan Erdoğan’ın talimatı, yönlendirmesi ve yöneticiliği altında “Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak” suçunun işlendiği savunuldu. Dilekçede “Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü, üniter yapısı, resmi dili, eğitim dili” gibi ilke ve vazgeçilmez değerleri zayıflatabilmek, başkalaştırabilmek, değiştirebilmek amaçları ile bu konuda gerekli altyapıları oluşturmak, toplumu, kurumları bu konularda hazırlayabilecek girişimleri yapmak, teröristlerle bağlantı kurmak için örgüt kurdukları görülmektedir” denildi. Erdoğan, Atalay, Fidan ve Ateş’in ortak amaçları etrafında kurdukları suç örgütünün üye ve yöneticisi konumunda bulunduğunun iddia edildiği suç duyurusu dilekçesinde, şöyle denildi:

“Ülkedeki yüzbinlerce evde acılar, travmalar yaşatan, kanlı terör örgütü ile müzakereye, pazarlıklara oturulduğu görülmüş ve hedeflenen sonuca ulaşmak için toplumun hazırlanmaya çalışıldığı bizzat kendileri tarafından deklare edilmiştir. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca, özel yargılama usulleri dikkate alınmaksızın doğrudan soruşturma yapılmasını talep etmekteyiz! Nitekim son süreçte, Anayasamızın 148. Maddesindeki düzenlemeye karşın, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Özel Yetkili Savcılık tarafından soruşturulmuş ve özel yetkili mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Bu son olayda göstermiştir ki özel yetkili savcılık ve mahkemeler kendilerini özel yargılama usulleri ile bağlı görmemektedir. O halde genel kural, değerlendirme, içtihat haline getirilen bu uygulamanın şüpheliler hakkında da uygulanması zorunludur.” Dilekçede suç duyurusunda bulunan gazilerden bazılarının adreslerinin rehabilitasyon merkezleri olması dikkat çekti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler