HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Kurul'a "Sakık" arası verildi

Ağrı Belediye Başkanlığına seçilen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın Meclis Genel Kurulu'na girmesi üzerine birleşime ara verildi.

Genel Kurul'a "Sakık" arası verildi

Veda konuşması yapmak istediğini ifade eden Sakık kendisine izin verilmemesini, "Şık bulmadım" ifadesiyle değerlendirdi.

Meclis Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında saat 14.00'te toplandı. Ancak Akşener 18 dakika sonra birleşime 10 dakika ara verdi.

-"VEDA KONUŞMASI YAPACAKTIM"-

ANKA'ya konuşan Sakık, bugün Genel Kurul'da olduğunu, veda konuşması yapmak için geldiğini belirterek şöyle dedi:

"Genel Kurul'daydım. Genel Kurula daha öncede geldim. Yasa tebliğ tarihinden 15 gün içinde ya belediye başkanlığını ya da milletvekilliğini tercih edersin diyor. Ayın 9'unda tebliğ edildi, 24'üne kadar süre var. 15 gün süre var. Yasa çok açık. Veda konuşması yapacaktım. 'Bu hakkınız yok' dendi. Ağrı yenilgisini sindiremediler. Parlamentoda arkadaşlara Allah ısmarladık deyip onları Ağrı'ya davet edecektim. Veda konuşması yapamadım. Bir veda konuşması yapmak isterdim."

Genel Kurul'a verilen arada Akşener ile konuştuğunu ifade eden Sakık, "Böyle deniliyor" dedi. Sakık, yapılan hareketi "şık bulmadığını" ifade etti. (ANKA)

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler