HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Kurul’da “10 Kasım” tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda, demokratik açılımla ilgili genel görüşme önergesinin ön görüşmelerinin 10 Kasım’da yapılacak olması tartışma yarattı.

Genel Kurul’da “10 Kasım” tartışması

AKP ile MHP arasında sert tartışmalara ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç arasında ilginç diyaloglara neden oldu. Vural, Kılıç’a “Niye 10 Kasım, nerenize batıyor, niye gocunuyorsunuz” sözleriyle tepki gösterirken Kılıç da “Fazlasıyla değil olduğu gibi iade ediyorum” karşılığını verdi.

Meclis Genel Kurulu’nda dün kabul edilen AKP’nin grup önerisiyle, demokratik açılımla ilgili genel görüşme önergesinin ön görüşmelerinin 10 Kasım Salı günü yapılması kararlaştırılırken, 10 Kasım tartışmaları bugün de Genel Kurul’da gerginliğe neden oldu. AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç’ın, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın “Ön görüşmelerde konuşmayalım, genel görüşme Perşembe günü yapılsın” dediğini, Meclis İçtüzüğüne göre de ön görüşmelerin 48 saat önce yapılabileceğini söylemesi, Genel Kurul’daki 10 Kasım tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Kılıç’ın ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Danışma Kurulu tutanaklarından kendi sözlerini okudu. Ön görüşmelerin 10 Kasım’da yapılmasına ilişkin bir ifadesinin olmadığını kaydeden Vural, AKP’li Kılıç’ın laf atması üzerine “Kıvırmayın be. Hangi cümle göster bakayım. Gel oku.”diye bağırdı. Vural, Kılıç’a ayrıca “Niye 10 Kasım, nerenize batıyor, niye gocunuyorsunuz, böyle şey olur mu” ifadeleriyle tepki gösterdi. Vural kendisinin “10 Kasım’da yapmayın, hangi tarihte istiyorsanız genel görüşmeyi yapalım” dediğini kaydetti. Vural AKP milletvekillerine “İmanım gibi biliyorum tereddüt içindesiniz” diye seslendi.

-PAKDİL GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİ UYARDI-

Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil ise grup başkanvekillerini üslupları nedeniyle uyardı. Pakdil “Birbirimize karşı muhalefet olabiliriz ama birbirimizi incitmeden konuşmalarımızı tamamlayalım.”uyarısında bulundu.

-“OLDUĞU GİBİ İADE EDİYORUM”-

MHP’li Vural’ın sözlerine tepki gösteren ve sataşma olduğu gerekçesiyle söz isteyen AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise “Türkçemizde güzel bir söz var; üslubu lisan ayniyle insandır. Bu üslupla seslendirilen cümlelere benim aynı üslupla cevap vermem mümkün değil. Bizim yetiştiğimiz çevre bu üslubu onaylamıyor” dedi. MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in ‘Türklük Şuru ve İslam Ahlakı’ ile ilgili uyarıları olduğunu kaydeden Kılıç “Burada bu uyarıları ihtiyacı olanlara hatırlatıyorum” diye konuştu. Yeniden Danışma Kurulu tutanaklarındaki MHP’li Vural’a ait olan ifadeleri okuyan Kılıç, Vural’a “Fazlasıyla değil olduğu gibi iade ediyorum, bu yeter” karşılığını verdi.

-“10 KASIM’DA YAPALIM DİYE BİR LAFIM VARSA İSTİFA EDERİM”-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kılıç’ın ardından yeniden söz alarak tutanaktaki ifadelerini okudu. Vural AKP’li Kılıç’a, “Gerçekten 10 Kasım günü ön görüşmeleri yapmayalım diyen biziz. Pazartesi hatta yarın yapalım diyen biziz. Elini tutan mı var, 48 saat yerine 72 saat yap, altı gün yap. Bu kadar sıkmaya gerek yok. 10 Kasım’da ön görüşme yapalım diye bir lafım varsa ben istifa edeceğim. Siz istifa edecek misiniz? Ben grubum adına söylüyorum. MHP olarak 10 Kasım’da ön görüşmelerin yapılmasını istemiş, söylemişsem hepsini geri alacağım. Siz ispat edemezseniz yeni görevinizden ayrılma taahhüdünde bulunuyor musunuz?” diye seslendi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler