HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Kurul'da bayraklı tepki

Diyarbakır Lice'de Türk bayrağının indirilmesine tepkiler sürüyor. MHP tepkisini Genel Kurul'da MHP sıralarına birer bayrak koyarak gösterdi. Meclis Kürsüsü'ne de bayrak asıldı.

ANKARA (ANKA)- Diyarbakır Lice'de Türk bayrağının indirilmesine tepkiler sürüyor. MHP tepkisini Genel Kurul'da MHP sıralarına birer bayrak koyarak gösterdi. Meclis Kürsüsü'ne de bayrak asıldı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı Başkanlığı'nda toplandı. Gündem dışı konuşmalarla başlayan toplantı, MHP'lilerin bayrak tepkisine sahne oldu.

Genel Kurul'da Meclis Kürsüsü'ne ve MHP sıralarına bayrak konularak, Lice'de indirilen bayrağa tepki gösterildi. Gündem dışı konuşmaların da konusu Lice'de indirilen bayrak konusuydu.

İlk gündem dışı sözü alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, tarihimizin, şerefimizin ve onurumuzun, mücadelemizin sembolü olan ve burada varlık sebebimiz olan bayrağımıza yönelik saldırıyı kınıyorum" dedi.

Oktay Vural şöyle devam etti:

"Bu bayrağımıza uzanan elleri, bu elleri cesaretlendirenleri, hoş görenleri, hepsini, Türk milleti adına, milletin egemenliğini kullanan milletvekilleri adına, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu milletvekilleri adına kınadığımızı ifade etmek istiyorum."

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de,"Güneydoğu'da, Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesiyle ortaya çıkan olayı, Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bu olayı kabul etmek mümkün değildir. Bu olay ister provokasyon olsun ister başka bir nedenle yapılmış olsun sonuçta Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı bir askeri birliğimizden indirilmektedir. Gerçekte, o bayrağı indiren o direğe çıkan kişi değildir. Orada bir yönetim boşluğu vardır, bir yönetim zafiyeti vardır. Bunun sorumlusu olarak biz oradaki o birliğin komutanını da görmüyoruz" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır da, Lice'de indirilen bayrakla ilgili şu görüşleri dile getirdi:

"Lice'de dün yaşanan olayı aynı şekilde ben de bütün grubum adına şiddetle lanetliyorum, kınıyorum. Asla ve asla, hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir davranıştır.Olayın failinin çocuk, genç, kadın, erkek olması bizim için hiçbir şey ifade etmez. Olayın sorumluları, gerek görevliler gerek yapan kişiler, idare tarafından yakalanacak ve gerekli cezaları verilecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak bu işin takipçisi olacağız. Biz, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında kardeşlik hukukunun tesisi için çalışan bir siyasi hareketiz. Bunu için 'Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan' diyoruz. Bu amaçla çalışmaya devam edeceğiz."

Konuşmalardan sonra söz alan MHP'li Nevzat Korkmaz, Kürsüye Türk Bayrağı astı.

Korkmaz, "Bu kürsü Türk milletinin kürsüsü, bu bayrak da Türk milletinin kanlarıyla, canlarıyla vücut verdiği ay yıldızlı al bayrak. Dolayısıyla iki sevgiliyi buluşturmak ve Türk milletinin tamamının dileği olarak bu bayrağı Türk milletinin iradesinin tecelli ettiği bu kürsüye asmak istedik" dedi. (ANKA)

(BK/AYÇ)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler