HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Kurul'da Kamer Genç gerginliği

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan HSYK Kanun Teklifi görüşmelerinde “Tam dinsiz olmuşsunuz” ifadelerini kullanan Kamer Genç’e tepki gösteren Bozdağ, “Bunun hesabını mahkemede soracağım” dedi.

Genel Kurul'da Kamer Genç gerginliği

HSYK Kanun Teklifi görüşmelerinin yapıldığı Genel Kurul’da konuşan CHP Tunceli MilletvekiliKamer Genç’in Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’ya yönelik “Tam dinsiz olmuşsunuz” ifadeleri üzerine söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Sayın Genç’i herkes tanıyor, Ahmet İyimaya’yı da, Bekir Bozdağ’ı da tanıyor. Ben eminim ki bunu duyanlar buna dair akıllarına pek çok atasözü gelmiştir ama ben o atasözlerinin hiçbirisini söylemek istemem. Benim dinimi, imanımı tartmaya Kamer Genç’in kıratı yetmez. Hiçbirisi bunu tartamaz. Ben Sayın İyimaya’nın da dinin ve imanının Kamer Genç tarafından tartılabileceğine inanmıyorum. Bütün bunları milletimiz değerlendiriyor, benim dilime pek çok laf geliyor ama ben bunların hiçbirisini burada ifade etmek istemem. İnsanları itham ederken herkes diline hakim olsun, doğru şeyler söylesin. Edebi ile üslubu ile güzelliği ile burada tartışılması lazım. Ben şimdi kalkıp size başka laflar elbette söyleyebilirim ama benim edebim, adabım, ahlakım, yetişme tarzım buna izin vermez. Ben hiç kimsenin imanının dininin burada tartışılmasını ve sorgulanmasını doğru bulmam. Bunun da hesabını mahkemede soracağım” diye konuştu.

“MİLLETVEKİLİNİN ANLAMLARI DİLE DÖKERKEN ÜSLUBUNA SAHİP OLMASI LAZIMDIR”

Bakan Bozdağ’ın ardından söz alan Ahmet İyimaya, “Biz sadece kimlik ve kişilik değiliz, büyük milletin tarihi değerleri ile günümüzün değerleri ile ve gelecekteki beklentileri ile temsilcileriyiz. Dil beynin komutandan kurtulmuş canlı bir sözlük değildir. Milletvekilinin anlamları dile dökerken vasat bir insanın asgari üslubuna sahip olması lazımdır. Ahmet İyimaya olarak kendimi yüksek kurula tarif etmek, tanıtmak gibi bir ihtiyaç içinde değilim. Beni de küçük sözcüklerle ve manalarla herhangi bir arkadaşın tarif etmesi mümkün değil. En az onların inançsızlığı kadar veya inancı kadar benim inancımda değerlidir, benim inancıma beklediğim saygıyı, onların inançsızlığına da saygı duyabilirim. Kamer bey ile ben yıllarca siyaset yaptım ama kişiselleştirme yapmadım” şeklinde konuştu.

En Çok Aranan Haberler