HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gensoru önergesinin ön görüşmeleri yapılıyor

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin Ermenek'te yaşanan maden kazasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmeleri yapılıyor.

ANKARA (ANKA)- -Önerge sahibi HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, bu ülkede emekçi ve yoksul insanların hayatlarını kaybederken, bin 150 odalı sarayın Türkiye'ye itibar kazandırmadığını savundu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu Başkanlığı'nda, HDP'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmelerini yapıyor.

Önerge sahibi HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, hükümet politikalarını eleştirerek, "Asgari ücretin bin liranın milyonun altında olduğu insanlar yaşama tutunabilmeleri için yaşanan zorluklara katlanabilmektedirler" dedi.

Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 301 işçinin ardından, Ermenek maden kazasında da 18 işçinin hayatını kaybettiğini de anımsatan Çelik, kazalardan sonra işçi yakınlarına getirilen "sivil şehitlik" unvanı eleştirdi. Çelik, "Bu şekilde suskun kalmalarını sağlaşoruz" dedi.

Çelik konuşmasına şöyle devam etti: "İtibar para ile pul ile satın alınmaz. Milyondolarların konuşulduğu bir Türkiye, bin 150 odalı bir saray yaparsınız, bununla itibar kazandığınızı düşünürsünüz ama milyonların açlık ve sefaletle karşı karşıya kalındığı bir ülke gerçeği ile karşı karşıya kalırsınız. İtibar insan ve toplum içerisinde insan onuruna yakışan olanıdır. Biz altından kaleler biliriz. Biz nice zalimin padişahın seyri sefasını biliriz. Ama hiçbirine yar kalmamıştır. Altından kuleleriniz insanları mutlu etmiyorsa...Özgürlükler sağlayamıyorsa sadece egonuzu tatmin etmekle sınırlı kalır."

Maden kazalarında onlarca insanın ölümünden herkesin sorumlu olduğunu savunan Demir Çelik, "İnşaat sektöründe ve mevsimlik işçilerde 12 yılda 14 bin insanı bilerek isteyerek değilse de ölümüne yol açmışız. Bunun için hepimizin özeleştiri yapması gerekir" diye konuştu.

Demir Çelik, Ermenek'te yaşanan maden kazasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, " araya giren hatırlı kişiler yüzünden kusurlu maden ocaklarını çalıştırmak zorunda kaldıklarına" yönelik sözlerini anımsatarak, "Bir hukuk devleti düşünün ki emekçinin hayatı bu kadar ucuz olacak" dedi.

Çelik, bütün bu gerekçelerle Faruk Çelik hakkında gensoru önergesi verdiklerini kaydetti. (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler