HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geri Kabul Anlaşması kabul edildi

Meclis Genel Kurulu'nda Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kabul edildi

ANKARA(ANKA) - Muhalefet yasayı eleştirirken, Geri Kabul Anlaşmasının AB ülkelerine Türkiye yoluyla kaçak olarak geçecek dünyanın her bölgesine mensup kişilerin, bulundukları AB ülkesinde yakalandıklarında Türkiye'ye iade edilmelerini öngören bir metin olduğunu ifade etti.

Yasaya göre, anlaşma üç yıl sonra uygulanmaya başlanacak. Yasaya göre, Türkiye bir üye devletin başvurusu üzerine, talep eden üye devletin ülkesine girme, ülkesinde bulunma veya ikamet etmeye ilişkin yürürlükte olan koşulları sağlamayan veya artık sağlamayan tüm üçüncü ülke vatandaşlarını veya vatansız kişileri, söz konusu üye devlet tarafından bu anlaşmada öngörülen işlemler dışında başka herhangi bir işlemin yerine getirilmesine gerek kalmaksızın geri kabul edecek.

Yasayı eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye'nin göçmenlerin deposu olacağını söyledi.

-"NEREDEYSE SAYIN BAŞBAKAN'A VİZE KONACAK"-

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de, "Bize çıkacak faturanın miktarı belli değil. Türkiye'nin altyapısı yeterli değil, çünkü çok sayıda iade olması halinde, Türkiye'den geçen üçüncü dünya ülkelerinin vatandaşlarının iadesi halinde nerelerde barındırılacak? Geri gönderilenlerin yol açacakları çok sayıda sorun var; aralarında kavga edecekler, hastalanacaklar, kaçacaklar, çocukları olacak, üçüncü ülkeye kabul ettirme konusunda sıkıntılar çekilecek. Vatandaşlara vize muafiyeti bir yana içinde bulunduğumuz günlerde başka sıkıntı var, neredeyse Sayın Başbakan'a vize konacak" dedi. (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler