HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Girişim başarısız oldu ama arkasından sivil darbe yaşanıyor'

CHP Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Tarihin yazıldığı değil bizzat yapıldığı günleri geçiriyoruz" dedi.

Yerel yönetimlerle ilgili temaslarda bulunmak için CHP Milletvekili Nurettin Demir ile partisinin Marmaris İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden CHP Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, ilçe binasında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yazılacak olan kara tarihte simsiyah günlerin tek kurtarıcısı olduğunu belirten Cankurtaran, "15 Temmuz darbe girişimi başarısız oldu ama arkasından resmen bir sivil darbe yaşanıyor. Dikta hazırlığı yapılıyor. Çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamalerle, Anayasa'ya aykırı bir devlet inşa ediliyor. Buradan hükümete çağrıda bulunmak istiyorum. Birincisi, Meclis derhal çağrılmalıdır.Her gün şehitlerin geldiği, sınır ötesi operasyonların düzenlendiği bir ortamda meclisin kapalı olması akıldışıdır. İkincisi, Olağanüstü Hal derhal bitirilmelidir. Kesinlikle uzatılmamalıdır" dedi.

"KAPATILAN FETÖ OKULLARI İMAM HATİP OLMAMALI"

Yasemin Öney Cankurtaran ülkede pek çok FETÖ okulunun kapatıldığını ancak bu okulların ihtiyaç bahane gösterilerek İmam Hatip okuluna dönüştürüldüğünü belirterek, "Ülkede okula ihtiyaç varken imamhatip okuluna dönüştürülmesi yanlıştır. Sorulduğunda 'ihtiyaç var' cevabını alıyoruz. Ne mutluki bizlere Biz çocuklarımızı 20 kişilik teknik altyapısı yapılmış okullarda okutuyoruz ki İmam hatipe ihtiyaç var. Bu okulların araştırma yapılarak bir savaş ganimeti gibi paylaştırılması yerine bilimin hizmetine verilmesini istiyoruz" dedi.

"KHK'LAR DARBEYDE DOĞRUDAN ALAKALI DEĞİL"

Toplantıda konuşan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise, toplumda büyük bir kaos yaşandığını belirterek "15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından AKP İktidarının sivil darbe girişiminin ardından toplumumuz büyük bir kaos yaşamaktadır. Ciddi bir iç savaş noktasına gelmiş hemen hemen uçurumun kenarında debelenen ve mücadele veren bir demokrasimiz var maalesef. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının Cumhuriyetin, laikliğin, önünü kesmek için her gün yeni uygulamalar yaptığını görüyoruz. 8 tane Kanun hükmünde kararname yayınlandı. Bunların darbe girişimiyle doğrudan ilişkinin olmadığını görüyoruz. Cumhuriyet'e yeniden bir şekil verme gayretinde olduklarını görüyoruz. Bunun karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonuna kadar duracağız" dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler