HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gökçek'in fotoğrafının foyası ortaya çıktı

Melih Gökçek'in 7 bin kişi açıklaması üzerine CHP inceleme başlattı.

Gökçek'in fotoğrafının foyası ortaya çıktı

ANKARA (ANKA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in CHP'nin dün Tandoğan Meydanında yaptığı grup toplantısına katılanların sayısını, twitter adresinden yayımladığı fotoğrafla birlikte 7 bin kişi olarak açıklaması üzerine, CHP'de "uzman ekip" Gökçek'in fotoğrafını inceledi.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/chpnin-tandogan-mitingi-on-binlerce-kisi-tandoganda/9822/251392/)

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, "Kılıçdaroğlu'nun CHP grubunu Tandoğan'da toplaması ve onbinlere seslenmesiyle yüreğine korku düşen Gökçek, fotoğrafla on binleri buharlaştırdı ama yalancının mumu yatsıya kadar yandı" denilerek, Gökçek'in fotoğrafının CHP Basın Bürosu'nun isteği üzerine uzman ekip tarafından incelendiği kaydedildi.

Açıklamada, "Gökçek'in yalanına kanıt diye servis ettiği fotoğrafı inceleyen bir uzman ekip 7 noktaya dikkat çekerek yalanını Gökçek'in yüzüne çarptı" denildi. CHP Basın Bürosu'nun isteği üzerine uzman ekibin yaptığı inceleme ve elde ettiği 7 sonuç şöyle:

"Söz konusu resim, diğer resim ve görüntülerle birlikte incelendiğinde direklerdeki bayrak sayılarının birbirine uymadığı belirlendi.

Miting meydanında bulunan ve söz konusu fotoğrafta da görülen ekranlardaki kişi Kılıçdaroğlu değildir. Bundan eminiz, aynı açıdan çekilmiş bir başka fotoyu incelediğimizde, orjinal fotoda yer alan kişinin saçları siyah, Kemal Beyin ise beyaz görünüyor. Ayrıca, orantı da uymuyor (Beden orantısı). Bu demektir ki fotoğraf Kemal Bey meydana gelmeden çekilmiştir.

Öyle anlaşılıyor ki, servis edilen fotoğraf erken saatlerde çekilmiş bir fotoğraftır. Çünkü daha sonra ki saatlerde gar tarafını dolu gösteren çok sayıda fotoğraf ve görüntü mevcuttur.

Yine Kemal Bey geldikten sonra Kızılay ve aksi istikameti de dolu gösteren fotoğraflar ile görüntü vardır.

Bu fotoğrafın miting başlamadan ve erken saatlerde çekildiğini gösteren belirtilerden biri de insanların gölgelerinden anlaşılıyor.

Söz konusu fotoğraf çok uzaktan (büyük bir ihtimalle belediye binası) alınmış, nedense özellikle kalitesi de düşürülmüştür.

Söz konusu bu fotoğrafta bir tuhaflık daha var. O da şu; O gün hava, açık, güneşli ve bütün fotolarda herşey net ve parlak bu fotoda ise puslu.

Bütün bu işaretler fotoğrafın Kemal Bey Tandoğan'a gelmeden, toplantı saatinden çok önce çekildiğini göstermektedir."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler