HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gül: Benim de zihnim berrak

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisine yakın isimlerden Fehmi Koru'ya konuştu.

Gül: Benim de zihnim berrak

Gül "Benim de zihnim berrak; ayrıca konu hakkında önceden haberdar edilmediğim için, öğrendiğimde duyduğum ve etrafımla da paylaştığım rahatsızlık yüzünden de unutmam mümkün değil" dedi.

Koru'nun yazısında aktardığına göre Gül, "Birleşmiş Milletler Zirvesi için New York'a gittiğimizde gerçekleşmiş bu görüşme. Dışişleri Bakanı olarak Ahmet Davutoğlu da BM'deydi. Ben oradan erken döndüm. Döndükten bir hafta kadar sonra, geride bıraktığımız heyetten geçici olarak Cumhurbaşkanlığı'nda görevli biri, gidişin bilgisini benimle paylaştı” dedi.

Davutoğlu "Bu konu benim için berrak" demişti

Konu, Cemaat'e yakın medya organlarının, Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan üç ay önce Eylül 2013'te Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le yaptığı görüşmeyi hatırlatmasıyla gündeme geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, verdiği mülâkatta, görüşmeyi dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde gerçekleştirdiğini söyledi.

Ancak Gül bu açıklama için "Benimle ilgili kısmında bir yanlışlık var. Ben sonradan öğrenmiştim" dedi.

Bunun üzerine Davutoğlu, Pazar günü Almanya ziyareti sırasında gazetecilere sorularını yanıtlarken "Kendisine de öyle görüşme için gideceğimi ifade etmiştim" demişti. Bir gazetecinin "Önceden söylediniz yani" demesi üzerine de Davutoğlu "Tabii. (...) Sayın Cumhurbaşkanımız tabii aradan süre geçti, kendisinde herhangi bir şekilde bu anlamda yanlış bir kanaat uyanmasını da istemem, kendisine olan saygımın ne kadar derin olduğunu, kendisi de bilir. Daha başbakanlığı döneminde, ilk başbakanlık görevini aldığında ve daha çok eskiye dayanan dostluğumuz gereği kurulmuş çok sağlam ilişkilerimiz var ama tabii kendisinin de söylediği gibi bazen hafıza yanıltıcı olabilir ama benim için bu konu berrak bir husustur" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Habertürk, Anadolu Ajansı

aljazeeraturk

'Kaybeden Suriye oldu'

Öğrenci otobüsü devrildi: 50 yaralı

Adaylarla siyaset dışı

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler