HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gül ve Erdoğan oylarını kullandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ailesiyle birlikte İstanbul Üsküdar'da bulunan Saffet Çebi İlkokulu'nda oy kullandı.

Başbakan Erdoğan gazetecilere açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Değerli basın mensubu arkadaşlarım öncelikle 10 ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye'de siyasi tarihimizin bir ilk olması bakımından önemi çok büyük. Meydanlarda sürekli söyledik. İlk defa milletimiz aracısız olarak kendi cumhurbaşkanını seçiyor. Bu bakımdan çok çok önemli. Ve gerçekten sakin diyebileceğim ama coşkulu bir süreç geçirdik. Bu sürecin içerisinde de inanıyorum ki milletim bir çok şeyleri değerlendirme fırsatını buldu. Geçmişi bugünü yarını...

Ülkemizin her anlamda geleceği için önemli bir kararı verecek. 2071'e taşıması bakımından önem arz ediyor. Bugün yapılmakta olan seçimin Türk demokrasisi için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Katılımın yüksek olması en büyük temennimiz oldu. Onu da sandıklar açıldığında göreceğiz."

ANNE VE BABASININ MEZARINI ZİYARET ETTİ

Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra anne babasının mezarını ziyaret etti. Erdoğan, ziyaret sırasında mezarlıkta gördüğü 2.5 yaşındaki Kerem’e oyuncak hediye etti.

Başbakan Erdoğan, Üsküdar’daki Saffet Çebi İlköğretim Okulu’nda oyunu kullandıktan sonra eşi Emine Erdoğan’la birlikte Karacaahmet Mezarlığı’na gitti. Anne ve babasının mezarını ziyaret eden Erdoğan, mezarlıkta gördüğü Şahin ailesinin 2.5 yaşındaki çocukları Kerem’e oyuncak verdi. Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan 06 BV 8543 plakalı otomobille mezarlıktan ayrıldı.

ABDULLAH GÜL'DEN DEMOKRASİ VURGUSU

Ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Gül şu açıklamayı yaptı:

"Değerli basın mensupları TBMM'nin seçtiği son cumhurbaşkanı olarak, cumhurbaşkanı sıfatıyla son kez oyumuzu kullandık. Hatırlayacaksınız 7 sene önce cumhurbaşkanlığı seçilme sürecimde yaşanan demokrasiye ve hukuka aykırı olaylar söz konusu olunca o zaman bir anayasa değişikliği yapma mecburiyeti hissetmiştik. Artık bundan sonra halk oyuyla seçilsin kararına varmıştık. Daha sonraki referandumla halk tarafından bunun da böyle olması arzusu gösterilince değişiklikler gerçekleştirildi. Türkiye halk oylamasını cumhurbaşkanını seçecek. Bunu Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bütün arzum görüşüm ve tavsiyem cumhurbaşkanı olarak artık Türkiye'nin yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi, demokrasi ve hukuk yolunda kendisini güçlendirerek yoluna devam etmesidir. Bir kez daha hepinize çok teşekkür ediyorum, bütün vatandaşlarıma da muhabbetlerimi sunuyorum."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler