HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gül, yarın Azerbaycan'a gidiyor

Gül, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'ın kurucu üyesi olduğu Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) 3. Zirvesi'ne katılmak üzere 14-16 Ağustos'ta Azerbaycan'a gidecek

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in evsahipliğinde 14-16 Ağustos tarihlerinde Azerbaycan Gebele'de düzenlenecek olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) 3. Zirvesi'ne katılacağı bildirildi. Zirvenin, "Ulaştırma Alanında İşbirliği" temasıyla gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ortak tarih, kültür ve dil birlikteliğimizin bulunduğu Türk Cumhuriyetleriyle ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi, Türk dış politikasının stratejik önceliklerinden birini teşkil etmektedir. Bu çerçevede, ikili ilişkilerin yanı sıra, kardeş Türk devletleriyle çok taraflı işbirliğimize imkan sağlanması amacıyla 1992 yılında başlatılan Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirveler Süreci, 2009 yılında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan tarafından imzalanan Nahçıvan Anlaşması'yla ileri bir boyuta taşınmış, 2010 yılında kurulan Türk Konseyi çatısı altında bölgesel bir işbirliği örgütü kimliği kazanmıştır. Sekretaryası İstanbul'da bulunan ve Genel Sekreteri Türk vatandaşı olan Türk Konseyi, ortak paydaları bulunan bu dört kardeş ülke arasındaki çok taraflı işbirliğinin geliştirilmesine hizmet etmektedir. Cumhurbaşkanımız, Zirve marjında mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştireceklerdir. Gerek Zirve sırasında, gerek Zirve marjında gerçekleştirilecek görüşmeler, Türk Cumhuriyetleriyle stratejik ortaklık düzeyine ulaşmış olan ilişkilerimizin ve işbirliğimizin kardeş halklarımızın yararına daha da geliştirilerek derinleştirilmesine vesile olacaktır."

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler