HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gülen: Millete zulmedene oy vermeyin

Fethullah Gülen'in sohbetinde verdiği mesajlar Gülen Cemaati'nin internet sitesi herkul.org'da "405. Nağme: Nifak Çağı ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi" başlığıyla paylaşıldı.

Gülen: Millete zulmedene oy vermeyin

Fethullah Gülen, "Cumhurbaşkanlığı seçimiyle alâkalı değerlendirmelerinizi ve tercih hususundaki tavsiyelerinizi lütfeder misiniz?" sorusuna, "Ben hayatımda şimdiye kadar 'falana filana oy verin!' demedim" dedi. Gülen konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Millete zulmedene oy vermeyin de kime verirseniz verin. Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan'a verin, Sayın Ekmelettin Bey'e verin, Sayın Selahattin Bey'e verin, kime isterseniz verin. Fakat oy verirken, şu nifak alametleri kendisinde bulunanlara Allah aşkına, Peygamber hatırına vermeyin. Bu kim olursa olsun! Benim babam da olsa, amcam da olsa, öz kardeşim de olsa, kırk, elli seneden beri bağrıma bastığım insanlardan biri de olsa, bu sıfatlar bulunanlara vermeyin. Zulmedene vermeyin, millete haksızlık yapana vermeyin; kanun, nizam tanımayanlara vermeyin, keyfîliklerini kanun yerine koyanlara vermeyin; kime verirseniz verin."

"Bence seçecekleri insana bakmalılar"

"Milletimizin basireti vardır bence. Şahıs mahıs değil. Bence seçecekleri insana bakmalılar! Yalan söylemiyorsa; çünkü yalan münafıklık sıfatıdır; emanete hıyanet etmiyorsa, çünkü emanete hıyanet, bu nefsine karşı hıyanet, ailesine karşı hıyanet, millet malına karşı hıyanet, bunların hepsi Efendimiz'in sahih hadisiyle münafıklık alametidir. Başkalarına gadr etme, onları bir kısım sahip oldukları insanî haklardan mahrum etme, gadre uğratma; bu da münafıklık alameti. Kendisine bir şey emanet edildiğinde, o emanete riayet etmeme, münafıklık alameti.”

"Ben de o referandumda öyle demekte yanılmışım"

Gülen 2010'daki anayasa referandumunda hükümete verdiği destek için de "Yanılmışım" dedi.

"Buradayken, referandumda ben hiç yapmadığım şeyi yaptım. Dedim ki:"Mezardakiler bile kalkıp gidip demokrasi yolunda, evrensel insan haklarını gerçekleştirme yolunda, Avrupa Birliği yolunda, Ortadoğu ile iyi münasebetlere geçme yolunda, hukuk sistemimizdeki bu olumlu, pozitif değişim için herkes oy versin!” dedim. Bir candan dostum şimdi diyor ki -Allah uzun ömür versin- "Bunlar hakkında yanılmışız!” İhtimal ki ben de o referandumda öyle demekte yanılmışım. (Gerçi referandumdaki destek bir partiye değildi, ama) bir daha böyle seçim mevzuunda "Aman falana şöyle yapın, filana böyle yapın!” dememe gibi bir şey var kafamda. Hayatımda zaten bir kere oy kullandım. Bakın 74 yaşındayım, bir kere. Onda da onların sevdiği bir insana kullandım, içinde merhum Turgut Özal da vardı, ondan dolayı biraz da belki. O da ben oy kullandığımdan dolayı kaybettiler, daha evvel kazanmışlardı. Arkadaşlarım bana dediler ki, "Hocam kazanmasını istemediğimiz bir yere oy kullansan da, onlar da kaybetseler!” "Onun da, dedim, Allah'a hesabını veririm."

"Asıl yiğitlik ses çıkarmamaktır"

Fethullah Gülen, Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştiri ve suçlamalarına ise sessiz kalacağı mesajını verdi:

"Gelen şeyler bazen sağdan gelir, bazen soldan gelir; bazen önden, bazen arkadan, bazen alttan, bazen üstten. Bazen evinizin içinden gelir, bazen secdede yanınızda durandan gelir. Bazen dirsek dirseğe, diz dize, topuk topuğa temas ettiğiniz insanlardan gelir. Asıl yiğitlik bunları hazmetmek, ses çıkarmamak ve yiğitçe ‘Hakkım helal olsun!' diyebilmektir. Hakkın müdafaası olarak tashih hakkınız, tavzih hakkınız, tekzib hakkınız ve icabında bu meş'um ağızları susturma adına karakterinize yakışır şekilde, insanca hatta melekî, melekutî yanınızla bunlara cevap verme hakkınız mahfuzdur. Fakat aynı hırçınlıkla coşma, taşma; ille de dediklerini diyeceğim, ettiklerini edeceğim, söylediklerini söyleyeceğim, yazdıklarını yazacağım, çizdiklerini çizeceğim ve bir kategori içinde mütalaa edeceğim, karalayacağım, tutmasa bile üzerinde iz bırakacak şekilde çamur atacağım… gibi uğursuz, densiz tavır ve davranışlara mukabelede bulunmama yiğitliktir."

"Herhalde adımı anmamaya yemin etmişlerdi"

Fethullah Gülen isim vermedi ama kendisinden 1999'dan beri ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşadığı için "Pensilvanya" diye bahseden Başbakan Erdoğan'a şöyle cevap verdi:

"Buraya son gelişim de bir kaçma değil, hastaneye geldim. Haziran fırtınası kopunca, "Hele biraz daha duralım, hele biraz daha duralım; Türkiye için problem olmayalım!” Sûrî çağrılar da oldu. Herhalde adımı anmamaya yemin etmişlerdi, yeminde keffaret lazım gelir (!) diye "Pensilvanya, Pensilvanya, Pensilvanya” oldu. Belki yemin etmişlerdir, siz öyle düşünün. Yoksa tenezzül etmemeye bağlı bir ad anmama meselesi demeyelim buna, yine meseleyi hüsn-ü zanna verelim."

Gülen daha önceki sohbetlerinden birinde sarf ettiği, "Kötülüğü biz yapıyorsak, Allah'ın laneti bizim üzerimize olsun, yoksa kim yapıyorsa onların üzerine olsun!” sözlerine beddua denilmesini de eleştirdi. "Burada sizi veya başkalarını incitir bir lafta bulundumsa Allah beni affetsin" dedi.

Kaynak: herkul.org

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler