HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günay, Davutoğlu'na 'dikey yapılaşma'yı sordu

İzmir bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, dikey yapılaşmanın getirdiği sorunlarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Günay, Davutoğlu'na 'dikey yapılaşma'yı sordu

İzmir bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda ülke düzeyinde, özellikle de İstanbul'da yoğun ve yüksek yapılaşmanın, tarihsel görüntüyü, doğal çevreyi, altyapıyı, trafiği ve bütünüyle yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini öne sürdü. İstanbul'un her metrekaresinin, yerin altına ve üstüne insafsızca saldıran bir rant hırsına kurban edildiğini savundu.

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle şu soruları yöneltti:

"Önceki yıllarda meydana gelen plansız ve dikey yapılaşmanın ülke düzeyinde yarattığı sorunların tespiti için Bakanlar Kurulu olarak yeni bir çalışma başlatacak mısınız? Özellikle İstanbul için, şehrin tarihi ve doğal vasıflarını göz önünde tutarak yanlışların tesbiti ve giderilmesi için, doğru ve yeni bir yol haritasının belirlenmesi için TBMM'ce bir araştırmanın yapılmasını uygun görür müsünüz?

Bütün büyük şehirlerimizde, özellikle İstanbul'da önceden yeşil alan, okul, spor ve oyun alanı, kamu tesisi vb. alanların imarı ve özellikle yüksek yapılaşmaya açılmasını durduracak mısınız?

İstanbul'un ve dünyanın merkezi olan tarihi yarımadada, kamusal ve özel bütün yeni inşaat faaliyetlerini bir süre durdurup, tarihsel ve doğal çevreye uyumu açısından yeniden ve özenle irdelemeyi düşünür müsünüz?

İstanbul'un tarihi merkezlerinden Beyoğlu'nda kalan son yeşil alanlardan biri olan Taksim Gezi Parkı'nda kışla/AVM/rezidans/müze vb. adlar altında yapılaşma projesini iptal ederek, bu yeşil alanı daha da geliştirmeyi gerçekleştirecek misiniz?

ZEYTİNBURNU'NDAKİ GÖKDELENLERİN DURUMU

İstanbul'un tarihi görüntüsüne büyük zarar verdiği konusunda kamu vicdanında ortak ve kesin hüküm oluşan Zeytinburnu'ndaki gökdelenler hakkında Danıştay'ca onaylanan kısmen yıkım kararını, yerel birimlerin daha fazla savsaklamasına imkan vermeden uygulatacak mısınız? Ne zaman uygulatacaksınız?"

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler