HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güvenlik zirvesi sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen Dış ve İç Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'nda bölgedeki ve ülke içerisindeki son gelişmeler ele alındı

Güvenlik zirvesi sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve ilgili üst düzey bürokratlar katıldı.

Toplantıda bölgesel meselelerin yanı sıra İstanbul ve Diyarbakır'daki son terör saldırıları masaya yatırıldı. PKK ve DAİŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin, bu çerçevede alınan tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, terörün her türüyle mücadele konusundaki kararlılığın da vurgulandığı kaydedildi.

Sultanahmet Meydanı 10 Alman turiste mezar oldu

Sultanahmet Meydanı geçtiğimiz pazartesi günü bir faciaya tanıklık etti. 1626 yıl önce Bizans İmparatoru 1. Theodosius döneminde dikilen Obelisk’i (Dikilitaş) görmeye gelen Alman turistlerin arasına dalan canlı bomba kendisini patlattı. Patlamada 10 turist yaşamını yitirdi. 12 Alman, 1 Türk, 1 Perulu, 1 Norveçli olmak üzere 15 kişi yaralandı.

PATLAMADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Saldırıda hayatını kaybeden 10 kişinin kimlikleri Adli Tıp Kurumu'nda belirlendi: Gerhard Günther Höppner, Steffen Höppner, Rudolf Krollman, Hiltrud Krollman, Karin Erika Franke-Dütz, Rüdiger Karl Faber, Marianne Faber, Gernot Eike Mildner, Adolf Jurgen Glorius, Rudiger Becker.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PATLAMA SONRASI İLK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen Büyükelçiler Konferansı'nda, Sultanahmet'teki patlamayla ilgili olarak, “Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu belirlenen olayı kınıyorum” demişti.

CANLI BOMBANIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Sultanahmet'i kana bulayan canlı bombanın, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki İlçe Göç İdaresi'ne sığınmacı olarak yaptırdığı kayıt işleminin görüntüleri yayınlandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı: Ölenlerin tamamı Alman vatandaşı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sawsan Chebli tarafından Berlin'de gazetecilere yapılan açıklamada, saldırıda 10 Alman vatandaşının öldüğü duyuruldu.

Chebli, hastanede tedavi gören yedi Alman vatandaşından beşinin yoğun bakımda olduğunu sözlerine ekledi.

Alman sözcünün açıklamaları, AFP ve Reuters tarafından aktarıldı.

Diyarbakır'da eş zamanlı saldırı: 1 şehit, 3'ü bebek 5 ölü

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde teröristler tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve polis lojmanlarına eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 5 kişi de öldü.

1 POLİS ŞEHİT, ÜÇÜ BEBEK 5 ÖLÜ

Hayatını kaybedenlerin patlama sonucu çöken evdeki Lokman Açıkgöz, Sadık Efe Açıkgöz (5), Ecrin Açıkgöz (1) ve çöken lojmandaki bir kadın ve 5 aylık bir bebek olduğu öğrenildi.

​ Binanın lojman girişinin de bulunduğu arka kısmında bomba yüklü aracı infilak ettiren PKK’lı teröristler ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. İlçede bulunan güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık 40 dakika sürdü.
**4 OKUL KULLANILAMAZ HALE GELDİ** Patlamanın şiddetiyle oluşan hasar nedeniyle 4 okul kullanılamaz hale gelirken, öğrencilerin eğitimin aksamaması için geçici olarak başka okullara nakledilmeleri kararlaştırıldı. Büyük hasar oluşan Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası, başka bir binaya taşındı. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1528744/640xauto.jpg) > [_**OLAY YERİNDEN DEHŞET GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN!**_](https://www.mynet.com/haber/galeri/haber/diyarbakirda-ilce-emniyet-mudurlugune-bomba-yuklu-aracla-saldiri-54540/1) **HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA** Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Diyarbakır'da gece yarısı meydana gelen hain saldırıyı lanetliyorum. Emniyet Amirliği ve emniyet mensuplarının ailelerinin bulunduğu lojmanlara düzenlenen bu terör saldırısı kalleşçedir" ifadesini kullandı. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1528745/640xauto.jpg) Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Diyarbakır'da gece yarısı meydana gelen hain saldırıyı lanetlediğini belirterek, şunları kaydetti: "Emniyet Amirliği ve Emniyet mensuplarının ailelerinin bulunduğu lojmanlara düzenlenen bu terör saldırısı kalleşçedir. Bu hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Hain saldırıda yaralanan ve tedavileri süren yaralı emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum." **1 TON BOMBA KULLANILMIŞ** Polis lojmanlarının yanında çöken iki katlı evde yaşamını yitiren 35 yaşındaki Lokman Açıkgöz ile birlikte yaşamlarını yitiren çocukları Sadık Efe Açıkgöz’ün 10 yaşında, Ercin Açıkgöz’ün de 2 yaşında olduğu açıklandı.
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler