HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hacı amca şok etti!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Burdur'un Bucak ilçesinde öğrenciler yararına açılan kermesi gezdikten sonra Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki esnafı ziyaret etti.

Hacı amca şok etti!
Ziyaretler sırasında 63 yaşındaki Ahmet Bilgin isimli, sakallı bir vatandaş CHP Genel Başkanı'nın yanına yanaştı. Basın mensuplarının 'bu tarafa' demesi üzerine Kılıçdaroğlu, Ahmet Bilgin'e, "Hacı amca şöyle dön' diyorlar, biz de dönüyoruz." dedi. Ahmet Bilgin ise "Öyle mi. İnşallah hacı amcandan tarafa dönersin" diye cevap verdi. Bilgin'in bu sözü üzerine çevredekiler, "Doğrudan yana" diye düzeltme yaptı. Ahmet Bilgin'in "Allah iyiliklerde birleştirsin" sözüne Kılıçdaroğlu, "İyiliklerde ve güzel ahlakta. Bütün mesele o" karşılığını verdi.
[ ****](https://www.mynet.com/kilicdaroglu-kaza-gecirdi-110100698805)
Kemal Kılıçradoğlu ve beraberindekiler Bucak'ın ardından Burdur'a geçti. Burdur Organize Sanayi Esnafı ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada çözüm sürecini değerlendirdi, hükümetin Suriye konusundaki dış politikasını eleştirdi, anayasa konusundaki 'kırmızı çizgi'lerini açıkladı.
**BARIŞ OLURSA SEVİNİRİZ AMA KAYGILARIMIZ VAR**
Çözüm süreciyle ilgili kimsenin bilgi sahibi olmadığını iddia eden Kılıçdardoğlu, Akil İnsanları eleştirdi. "Barış için ben halkı iknaya geldim demek, halkın aklıyla dalga geçmektir." diyen Kılıçdaroğlu, "Kim ister kendi ülkesinde terör olsun. Kimse istemez. Sorun, arkadaş siz hangi sözü verdiniz? Ne söz verdiniz? Çıkıp millete anlatmanız lazım. 76 milyon insan 26 Mart'ta Abdullah Öcalan'ın mektubuna kilitlendi. Koskoca Türkiye'de 76 milyon insan, Abdullah Öcalan'ın mektubuna kilitlenmesi doğru mudur? Bu kabul edilebilir mi? Süreçle ilgili bilgiyi Kandil'den alıyoruz." diye konuştu.
Başbakan'ın süreçle ilgili konuşmamasını eleştiren CHP Genel Başkanı, "Biz kaygılarımızı dile getiriyoruz. Kaygılarımız derin. Biz kaygıları dile getirince diyorlar ki 'Siz barışa karşı mısınız?' Barışa niye karşı olalım. Barış olursa memnun oluruz ama bizim kaygılarımız var."
CHP Genel Başkanı tabelalardan TC ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili de "Hangi gerekçeyle siliyorsunuz? Açıkça söylüyorum bizim bedenlerimiz çiğnenmedikçe Türkiye Cumhuriyeti'ne hiç kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Biz bunu için mücadele veriyoruz." dedi.
Barışa, huzura kimsenin itiraz etmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kaygılarımız giderilmedikçe olaya mesafeli bakıyoruz." dedikten sonra şöyle devam etti: "Bize diyorlar ki sürece niye destek vermiyorsunuz? Biz de soruyoruz hangi süreç? Neyine destek vereceğiz. Şöyle bir şey düşünün. Bir araba gidiyor. Kaptan Recep Tayyip Erdoğan. 'Binin' diyor, gidiyoruz. Nereye gidiyoruz? Bilmiyorum diyor. Bilmiyorsan biz niye bineceğiz o arabaya. Bilmemiz lazım nereye gidiyorsun sen arkadaş? Ben bu soruyu sormazsam ana muhalefet partisi genel başkanı olarak görevimi yapmamış olurum. Bu soruyu sormak zorundayım. Vatandaşlar adına sormak zorundayım."
**'TÜRKİYE'NİN VAKARINA YAKIŞMAZ'**
Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz Suriye ile niye kavga ediyoruz? Neden terör örgütlerinin elemanlarını Türkiye'ye getirip eğitiyoruz? Cebine para koyuyoruz, eline silah veriyoruz. Git, Suriye'de kardeşini öldür diyoruz. Niye biz bunu yapıyoruz?" diye sordu.
Başbakan Erdoğan'ın Beşşar Esed'i bir gecede 'düşman' ilan ettiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Kendinize bir sorun. Sadece İslam coğrafyasında kan akıyor. Başka bir yerde değil. Neden İslam coğrafyasında kan akıyor? Neden Türkiye Cumhuriyeti, Suriye'nin iç işlerine karışıyor? Bir başkası bizim iç işlerimize karışsa memnun olur muyuz? Biz niye karışıyoruz? Efendim, Suriye'de demokrasi yokmuş. Oraya demokrasi getirecekmiş. Sen önce kendi ülkene dön bakalım. Senin ülkende demokrasi var mı? Önce buraya demokrasiyi getir, özgürlüğü getir. Vatandaş cep telefonuyla konuşmaktan korkuyor. Suriye'de demokrasi yoksa, Suriyeliler oturur, kendileri karar verir, mücadele ederler. Biz başka ülkenin iç işine karışıp, eline silah verip adam gönderemeyiz. Yanlış olur. Türkiye'nin vakarına yakışmaz."
**CHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİSİ**
Yeni anayasa konusunda da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyenlere dört konuda güvence verdi. 'Türk' kelimesinin, 'Türk milleti' ifadesinin ve 'Atatürk'ün kurucu önder rolünün' anayasadan çıkarılmasına izin vermeyeceklerini ifade eden CHP lideri, "Anayasanın ilk üç maddesi bizim için kırmızı çizgidir." dedi. (CİHAN)
[ ****](https://www.mynet.com/son-dakika-haberleri )


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler