HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakan Fidan adaylık başvurusunu geri çekti

Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, milletvekilliği adaylığı için AK Parti'ye yaptığı başvuruyu geri çekti. Fidan'ın, Erdoğan ile görüşmesinde "İsterseniz adaylığımı geri çekeyim" dediği ileri sürülmüştü.

Hakan Fidan adaylık başvurusunu geri çekti

Hakan Fidan'ın aday adaylığından çekildiğini açıklamadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile istişarelerde bulunduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fidan'ın aday adaylığını açıklamasının ardından olumlu bakmadığını net bir dille ifade etmişti. Başbakan Davutoğlu ise, Fidan'ın adaylığından memnuniyet duyduğunu dile getirmişti.

Hakan Fidan'ın aday adaylığından çekildiğini açıklamasının ardından kulisler de hareketlendi. Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığı görevine döneceği iddia edilirken, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yeni bir göreve getirileceği de ileri sürüldü.

Hakan Fidan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum.

Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım. Dr. Hakan Fidan."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler